Не може да се ограничават хотелите с по-малко звезди да предлагат услугата "ол инклузив", каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от МЗХ.
Министърът каза, че подкрепя само частично предложението на Българската агенция за безопасност на храните услугата "ол инклузив" да се предлага само в хотели с 4 или 5 звезди.
От БАБХ предлагар и да се поставят условия местата за хранене в хотелите, предлагащи тази услуга, да са 60% от местата за настаняване.
Шефът на агенцията Йордан Войнов предложи тази мярка с мотива, че това ще спре нарушенията в хотели, които предлагат некачествана храна.
Категорично подкрепям, че не може хотелите със 100 легла да имат по 30 места за хранене, но според мен съотношението за местата за хранене спрямо леглата трябва да е 50 на 100, заяви Найденов.
Министърът обясни, че не може да се ограничават хотелите с по-малко звезди да предлагат услугата "ол инклузив".
Те обаче трябва да отговарят на хигиенните изисквания и да разполагат с места за хранене на половината, колкото са леглата им.
Повече бизнес новини в PariteNi.bg
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!