0

З агадката с капитана на националния тим по волейбол Пламен Константинов е на първите страници на вестниците днес.

"Константинов трети ден в неизвестност" обявява в огромно заглавие "24 часа" и предлага своите версии: "Лекувал се е сам", "Бой със съотборник", "Взел е допинг", "Скандал с наставника".

Мартин Стоев, треньор на отбора, е категоричен: "Ако се бяхме били, щяхме да си кажем".

Ясен пред в. "Труд" е и братът на спортиста - оперният певец Юлиан Константинов:

"Слуховете за сбиване отхвърлям категоричен. Който познава брат ми, знае, че това е невъзможно. Колкото до хапчета, също е малко вероятно. Пламен е играч, който разчита най-вече на техниката си и не толктова на физиката... Надявам се само причината да не е здравословна. Иначе в медиите може да се появи какво ли още не - например, че брат ми е член на колумбийската мафия. Или че е имал среща с Путин за Южна Осетия...".

Вестникът извежда като основна версия опасенията от допинг.

С претенция за самата истина, разктазана от самия Константинов, излиза всекидневникът "7 дни спорт":

"Той е много разстроен, чувства се ужасно поради една медицинска грешка и серия прибързани, дори детски действия - негови и на хората в отбора, предизвикани от притеснение. Защото те никога не са попадали в такава ситуация.

Причината - на лагера в Корея без спазване на изискванията е взета допинг проба, която е изпратена в България. Пробата е абсолютно невалидна поради неспазване дори на температурните режими. Тя показва отклонения в няколко показателя, но е съвършено различна от пробите в Правец само няколко дни по-рано..."

За "Нов двубой между Станишев и Борисов" пише "Труд". ГЕРБ ще участва абсолютно самостоятелно на изборите и ще се бори сама да управлява страната. Това каза в изявление лидерът на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов. Той попита задочно премиерът Сергей Станишев защо е махнал министри и заместник-министри, без да обяснява причините. Борисов искал да знае и как се чувства Станишев като премиер с мандата на Ахмед Доган.

"Нямам време да отговарям на неговите призиви и въпроси, но бих се радвал, ако той може да отговори на моите. Така и не разбрах как ще работи в бъдеще - "Атака" ли ще бъде неговият партньор в управлението, за което мечтае?", отвърна му задочно Станишев.

"Предложих Волен за лидер и моля Господ за прошка", е озаглавено интервю в "Труд" със заместник-председателя на Народното събрание д-р Петър Берон. Той коментира похода на опозицията срещу властта така:

"Сегашната разпокъсана опозиция не би могла да изкара хиляди на площада. Как ще се наредят на една трибуна ръководителите на всички опозиционни партии, като не могат да се гледат! Имат помежду си силна антипатия, която не може да се скрие. Между тях коалиция трудно ще се получи, тъй като при взимането на властта в нея моментално ще се получи жестока схватка. По-жестока от тази в тройната коалиция. На клона ще се съберат много маймуни и той най-вероятно ще се счупи."

"Събаряме кабинета, а после ще видим? Лош вариант!", оценява в интервю за "24 часа" Надежда Михайлова, която от юли 2008 г. е заместник-председател на Народното събрание. Тя подчертава, че отговорността на партиите, членки на Европейската народна партия, не е толкова да бойкотират държавата, а да покажат алтернативата на управленската слабост и беззаконие, което се шири в България.

Михайлова вижда алтернативата в местната власт. Десницата управлява над 2 млн. души. Именно в местната власт политиците трябва да покажат проевропейската регионална политика и алтернативния десен модел на управление.

Затова на срещите си партиите на ЕНП трябва да изработят вариант как чрез успешната работа на кметовете си да покажат на какво са способни. Задължително е тези партии да изработят в парламента съвместни законодателни инициативи и общи позиции по бюджета за следващата година. Според Михайлова тези задачи са ключови, за да могат хората, които искат това правителство да си отиде, да открият практическите измерения на своите идеи.

"БСП имитира промяна на партийното финансиране", отбелязва в интервю за "Сега" Марина Дикова, заместник-председател на НДСВ. Тя обявява, че НДСВ ще внесе своя законопроект за политическите партии в първия ден на есенната сесия на парламента, защото смятат, че политическото законодателство трябва да върви приоритетно заедно с данъчните закони и с приемането на бюджета.

Дикова заявява още: "Ние няма да позволим да се провеждат следващи избори за НС със стар закон за политическите партии, непроменен закон за избор на народни представители и без да са въведени пропорционални листи с преференциален елемент."

"Борба с престъпността или симулация", коментира "Дневник" под това заглавие. Посочва се, че в четвъртата година от управлението си правителството изготви т.нар. екшън план, цел на който е прелом в борбата с престъпността.

За съжаление този план не е резултат от равносметка и анализ на извършеното в сектор "сигурност", а поредният опит чрез мултиплициране на хартия и обещания да се оправдае статуквото пред Брюксел.

Според автора в малкото време до края на мандата трябва да се приеме цялостна стратегия по националната сигурност. Трябва да се подготвят и промени в правната база, регулираща сферата на националната сигурност. Доверието на обществото, което е почти напълно изгубено до момента, може да се върне само дългосрочно, с ясни програми и реални действия по защита на гражданите от престъпни посегателства и ликвидиране на корупционни практики.

"Тачева шеф в "тройката" за СРС", информира "Труд". Орган от трима души ще контролира използването, унищожаването и съхраняването на специалните разузнавателни средства (СРС).

Това е последното предложение, което е на дневен ред в Министерския съвет, съобщи вчера правосъдният министър Миглена Тачева. В "тройката" ще влезе като шеф самата Тачева. А другите двама членове ще са главният съдебен инспектор от Инспектората към Висшия съдебен съвет и съдия от Върховния касационен съд. Всяка година в края на май тримата ще се отчитат пред парламента.

"Търговският ни дефицит стигна 7,56 млрд. лв.", отбелязва "Труд". Отрицателното търговско салдо е достигнало 7,56 млрд. лв за първите пет месеца на тази година. Това е повишение от 27,8% на годишна база, показват предварителните данни на Националния статистически институт.

Темпът на нарстване на вноса отново изпреварва този на износа. Експортът скача с 25,4% до 12,39 млрд. лева, а импортът - с 26,3% до 19,95 млрд. лева.

"НСИ отчете: Заплатите растат два пъти по-бързо от цените", е акцентът на "Сега" акцент, свързан с тези резултати. В реалния сектор за година заплатите са пораснали средно със 100 лева, или с 28,4%. Инфлацията за миналата година бе 12%, а за периода юни 2007 - юни 2008 г. е 15,3%.

Според заместник-шефа на БСК Дикран Тебеян заплатите растат бързо, защото има глад за работна ръка, и всички антиинфлационни програми за задържане на заплащане и цени ще бъдат обречени на неуспех, защото това е обективен процес.

"Фермерите на барикади", пише "24 часа". Ако не се изпълни споразумението и не си получим субсидиите, ще вдигнем барикади и ще се бием с камъни и колци. Това заяви вчера водачът на протестиращите фермери от Североизточна България Андриян Цаконски.

Животновъдите свикват национален протест в сряда пред земеделското министерство. Да се платят 60-те млн. лева веднага, дори и да има санкции от Брюксел, каза шефът на млечния борд Димитър Зоров. Според него управляващите трябва да си понесат отговорността за грешките.

"500 000 души отказаха телефон вкъщи", съобщава "Труд". С почти 500 000 са намалели фиксираните телефони в България през последните 5 г. Това показва годишният доклад на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Основният извод в документа е, че у нас липсва реална конкуренция на пазара на стационарните телефони и че БТК си остава монополист. Намалението на фиксираните телефонни постове може да се обясни с пренасочването на потребителите към мобилните гласови телефонни услуги и все по-популярния безплатен пренос на глас от компютър на компютър в реално време през интернет - скайп, обясняват от КРС.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Дръзките спряха устрема на Силните в “Игри на волята”

Дръзките спряха устрема на Силните в “Игри на волята”

Любопитно Преди 1 час

Шампионът по вдигане на тежести Ангел Русев и младата студентка от Русе Миряна Иванова ще се борят за своето оцеляване в играта утре вечер

Елена Йончева се срещна с двамата българи от кораба Galaxy Leader

Елена Йончева се срещна с двамата българи от кораба Galaxy Leader

Свят Преди 1 час

Близките на моряците у нас са в очакване на добри новини

Кораб с 20 000 литра дизелово гориво потъна край Гренландия

Кораб с 20 000 литра дизелово гориво потъна край Гренландия

Свят Преди 2 часа

Всички хора на борда са били евакуирани

България ще иска спиране на вноса на яйца от Украйна

България ще иска спиране на вноса на яйца от Украйна

България Преди 3 часа

Министър Тахов посочи пазарните проблеми за българските производители заради нарасналия внос

<p>Разкриха подробности за украинския план за победа</p>

Съветник на Зеленски разкри подробности за украинския план за победа

Свят Преди 4 часа

Подоляк: "Патетична принуда“ на Русия

X се е опитала да избегне спирането на услугата в Бразилия

X се е опитала да избегне спирането на услугата в Бразилия

Свят Преди 5 часа

Това е било в нарушение на заповедта за спиране, а не по невнимание, смята местното правителство

Huawei Watch D2: Здравето може да е стилно

Huawei Watch D2: Здравето може да е стилно

Технологии Преди 6 часа

Часовникът, измерващ и кръвното налягане, най-сетне е в България

Николоски: Няма оправдание за Румен Радев

Николоски: Няма оправдание за Румен Радев

Свят Преди 6 часа

Николоски: Извинявайте, господа, но вие не сте достойни да ми искате оставката

<p>Путин е изправен пред сериозен проблем</p>

Професор: Путин е изправен пред сериозен проблем-губи интелектуалците си

Свят Преди 6 часа

Подробности може да прочетете в следващите редове

"Вещиците от Буча": Жените, които свалят руски дронове

"Вещиците от Буча": Жените, които свалят руски дронове

Свят Преди 6 часа

Учителки, възпитателки, ветеринарни лекарки - в нормалния живот тези жени имат съвсем други професии, но сега са доброволки

Top Employers 2024: В McDonald's всеки има равен шанс за развитие

Top Employers 2024: В McDonald's всеки има равен шанс за развитие

България Преди 7 часа

Какви са предимствата да работиш за световнопризната компания

Датската кралица Маргрете Втора е в болница

Датската кралица Маргрете Втора е в болница

Свят Преди 7 часа

Датските медии съобщават, че тя е в добро състояние

Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. Истории на успех (ПЪРВА ЧАСТ)

Националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. Истории на успех (ПЪРВА ЧАСТ)

Вдъхновени истории Преди 7 часа

Вдъхновяващи постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

<p>Готвим се за зимата на &quot;Ла Ниня&quot;</p>

60% шанс за по-студено време през зимата заради "Ла Ниня"

Любопитно Преди 7 часа

"Ла Ниня" и "Ел Ниньо" са естествени промени в температурите на части от Тихия океан

бременност

Желязодефицитната анемия при бременни - признаци и лечение

Любопитно Преди 7 часа

Разберете защо се появява анемия по време на бременност и какво можете да направите, за да я предотвратите