Т ози месец "Бакхус" ви кани на една по-подробна разходка в своите страници.
Заедно с удоволствието от красивия брой ще ви лъхне аромат на кафе, ще се учудите колко малко сте знаели за черното злато и за ритуала на пиене на кафе, който за някои е религия.
Модерният човек днес е информираният човек. И такъв човек трябва да знае какво се случва в "Антинори" - най-голямата винената империя в Италия. За ценителя името говори достатъчно.
"Бакхус" разговаря отново със знакови за времето личности.
Джил Шерър, телевизионен продуцент от Лос Анджелис, е един от малкото кореняци в Ел Ей.
В броя тя прави чудесно представяне на професията си, на града си, на впечатленията си и на усещанията си за живота. Чуйте нейната рецепта за добър и щастлив живот.
Този месец "Бакхус" прави едно отклонение от стандартните маршрути, за да ви заведе в областта Лангедок, Южна Франция, близо до границата с Испания.
На няколко километра от Средиземно море в градове като Безие и Каркасон освен красота и история ще усетите и вкус на невероятна кухня.
Ще ви се прииска да я опитате заедно с вината, разбира се.
Ако разходката в страната на трубадурите не е достатъчна да ви разсее и да ви отведе далеч от грижите, заедно ще посетим един изключителен хотел и неговата уникална изба.
"Хотел де Пари" в Монако отдавна е престанал да бъде обикновен адрес и се е превърнал в легенда, в символ на изисканост и стил.
Не пропускайте да прибавите и малко опит в общуването по британски - освен сутрешния чай за всички на Острова е задължителен следобедният five o?clock, както и вечерния After Еight, когато започват изисканите партита с приятели.
Настъпи ли този момент, непременно трябва да опитате бонбоните с ментов пълнеж, създадени, за да им се насладите в края на деня с нужното внимание.
Ще откриете удоволствието от най-английските шоколадови бонбони, с най-британския стил в дизайна, с класическия почерк на английското зелено и часовника с митичния осми час, дал името им.
Верен на своята идея да ви среща с големите имена в кулинарията, в този брой "Бакхус" ви представя Ирфан Тюрел - управляващ заместник шеф-готвач на "Анкара Хилтън".
През седмицата на турската кулинария в софийския "Хилтън" той доказа по един категоричен начин, че модерната турска кухня става все по-популярна по света.
Опитайте и няма как да не се доверите на един истински професионалист.
"Бакхус" представя през погледа на Емил Минев авторски рецепти на големите шеф-готвачи и отношението им към кулинарното изкуство.
Това ще ви даде ценна информация, като тази за сифона за пяна - впечатляващо е, повярвайте.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!