Д остоевски на масата до бутилка токайско вино, Дан Браун до вкусно ястие от артишок, Пийтър Камерън до купичка с тирамису. За всеки автор си има ястие, което да съпроводи четенето му.
Това е новата тенденция, завладяла цяла Италия, пише българското електронно издание за новини от Италия "Пронтософия" (ProntoSofia.com).
Ресторантите вече са настанени сред рафтовете на книжарниците и главните им готвачи шетат сред томовете.
Така е и в книжарницата на издателската къща "Фелтринели" в Местре (1200 кв.м), където има маси със 70 места. На човек може да яде "първо, второ и трето", разгръщайки книгите наоколо.
85 хил. тома, но така също и стотици CD и DVD-та са на разположение на гладните за храна и култура.
Това е стимул - естетически, културен и за стомаха, коментира пред вестник "Кориере дела сера?ю" Индже Фелтринели, собственичката на известната издателска къща.
Много от ресторантите книжарници правят отстъпки за купувачите на литература, ако те се и хранят в тях. Средната цена за първо, второ и напитка е 15-20 евро.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!