С алата айсберг в кошничка от пармезан и предястие от гъши дроб с праскови е включено в менюто на официалния обяд, който българският държавен глава Георги Първанов дава на руския президент Владимир Путин, който от снощи е в София, в резиденция "Бояна".
Екипът, който ще готви за обяда е с главен готвач Жоро Иванов от "Гранд хотел София".
Основното ястие в менюто е дивеч - пълнена яребица с кестени и манатарки.
Жоро Иванов не за пръв път приготвя ястие с дивеч за официален обяд на държавен глава. През октомври миналата година той състави менюто за обяда на Никола Саркози с Георги Първанов по време на посещението на френския президент в София.
Готвачът е завършил френски кулинарен институт в Ню Йорк, преминавал е обучения във Франция, Италия, Германия, участвал е два пъти в "Bocuse d'Or" - едно от най-елитните кулинарни състезания в света.
След откриването на Годината на Русия в България в НДК снощи, Георги Първанов и Владимир Путин се оттеглиха в столичен ресторант, за да вечерят, съобщава РИА Новости без да уточнява мястото. Към тях се присъединили първият вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев, както и българският премиер Сергей Станишев.
Би Ти Ви съобщи, че снощи е бил затворен столичният пиано-бар "Синатра" в очакване там да дойде руският държавен глава.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!