0
К К унгарска!" - така "24 часа" обобщава съдбата на банката на народа, която след 45-минутно заседание вчера мина в ръцете на унгарската ОТП. "Дневник" определя финала на банковата приватизация като "най-добрата сделка в сектора". "Стандарт" публикува и комюникето на австрийските конкуренти от "Ерсте", които настояват, че са дали по-добрата оферта, но също нарича сделката "перфектна". И подчертава, че сделката, направена от финансовия министър Велчев, няма как да не изглежда така на фона на провалите на Николай Василев.

Ала внимание с банките, призовава във водещото си заглавие "Труд", понеже: "Разбиха фалшива банка". Става дума за фалшива банка, предлагала изгодни кредити на бъдещите си акционери, пояснява изданието. Нейната дейност е била разбита вчера от икономическата полиция при СДВР. Срещу покупката на 5 акции по 1000 лв., новият "акционер" имал право на "кредит" 10 млн. долара при облекчени условия. Банката на измамниците носела гръмкото име МТБ "Еврокапитал" АД, съобщава "Труд". Офисът й се намирал в един от безистените на пл. "Славейков". Там се извършвали сделките с клиентите, а обстановката била повече от спартанска - бюро и стол.

"Новинар" пък пише за тотална битка във футбола, където се задава бойкот или чистка. Вчера се състоя безпрецедентна среща в хотел "Рила" на богаташи, собственици на футболни клубове, пише изданието. Срещата били инициирана от Васил Божков, собственик на ЦСКА. Снимки на същите бизнесмени, по-известни с прякорите си, виждаме и на първите страници на "Труд" и "24 часа", където пишат за решение на футболното Г-12. Според изданията се задава "футболна война", която може би ще доведе до създаването на нов футболен съюз.

Една от битките в СДС приключи, категорична е обаче днешната преса: Едвин Сугарев напусна синята партия. "Труд" цитира Сугарев и подчертава, че "той си взел шапката". Следва изброяване на обвиненията към него: "автор на талибански призиви за улични вълнения, търговия с политическото тяло на СДС и т.н."...

"24 часа" настоява, че най-силните критики са дошли от страна на Иван Костов и публикува изказването на бившия премиер. В него между другото се казва: "Едни осребриха търговията със СДС, други търгуват чрез статии и речи, за да си правят личния и публичен имидж. И едните, и другите са търговци в храма на политиката". "24 часа" съобщава, че Иван Костов е бил повече от категоричен в подкрепата си към Надежда Михайлова с думите: "Председател на една партия не може да дебатира с неин отделен член. Той може да дебатира само с премиера, за да го свали от власт."

"Стандарт" цитира думите на Сугарев, че "напуска и политиката, и вестник "Седем" и ще пише само стихове", а после определя ситуацията в СДС така: "Костов си играе с Надежда Михайлова, тя пък се опитва да го използва".

А по повод на стиховете и политиката "Дневник" излиза с коментара "Хайку за Сугарев, хайку за Надежда", в който препоръчва на симпатизантите на СДС да организират публичен прочит на едно стихотворение на Сугарев, публикувано наскоро в сп. "Тема". Там се казва следното:
"каква надежда
не остана нищо за надяване
и нищичко за вдяване в иглата
в ухото й се е запънала камилата
а на върха й танц танцуват дяволи".

В днешната преса продължават и танците около местните избори. БСП издига за кмет Костадин Паскалев отново в Благоевград, а Йоан Костадинов в Бургас, съобщава "Стандарт"."24 часа" е категоричен - сините изправят Пламен Орешарски срещу Софиянски в столицата. От страниците на "Дневник" политоложката Таня Буруджиева прогнозира, че както е тръгнало, ще изкараме тези местни избори като квазипарламентарни.

А иначе парламентът се занимава отново с доклада за политиците, свързани с мафията. Последната версия според часовия вестник е, че снимките от яхтата били огласени, за да не ги изтъргува Доктора. На едната въпросните хора играели карти, а на другата Доктора бил прегърнал през рамото политик от групата, който твърди, че не го е виждал. Така че скандалът продължава да гърми, подчертава "Дневник".

"Стандарт" съобщава пък че вече са подготвени 20 артилерийски салюта, с които утре посрещаме в София Колин Пауъл. "Новинар" не е настроен толкова салютно след доклада на Пирита Сорса от МВФ, която прогнозира: Стигате ЕС чак след 30 г. Иван Нейков пък по същото време е изнесъл доклад на конференция по доходите в София, в който настоява, че до 2010 г. ще обеднеем с още 30%, подчертава изданието. Причината: цените на стоките и услугите трябва да скочат с 50-60%, за да се изравнят с Евросъюза.

"Труд" от своя страна недоумява как при този хал на страната министри могат да пътуват до САЩ с толкова скъпи самолетни билети от 4000 долара. За толкова летели до Ню Йорк Милен Велчев и Лидия Шулева, и то нееднократно. "Труд" прави проучване и им предлага полети за по 399 долара.

А "Новинар", след съобщения за стачки във Франция и Австрия по повод на пенсионната реформа, публикува съвет на "Обзървър" към западноевропейците: купувайте къщи в България. Така дори при невисоки доходи разходите ви ще са далеч по ниски, отбелязва британското издание, което подчертава, че в България има много хубави селски къщи, а страната ще стане член на ЕС, докато сегашните староевропейци тръгнат да се пенсионират.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Сирени за тревога в централната част на Израел

Сирени за тревога в централната част на Израел

Свят Преди 5 часа

Това съобщи израелската армия

<p>Банков служител незаконно е следял сметките на&nbsp;Мелони</p>

Банков служител незаконно е следял сметките на Джорджа Мелони

Свят Преди 5 часа

Необичайният достъп до сметките е бил забелязан по време на вътрешен одит

Скъпо удоволствие: Имение, собственост на крал Чарлз III, предлага частна вечеря

Скъпо удоволствие: Имение, собственост на крал Чарлз III, предлага частна вечеря

Свят Преди 8 часа

Това преживяване на свещи се предлага на избрани дати и струва 375 британски лири на човек

На прага на изборите в САЩ: Напрегната надпревара между Тръмп и Харис

На прага на изборите в САЩ: Напрегната надпревара между Тръмп и Харис

Свят Преди 9 часа

Проучването се базира на отговорите на 600 регистрирани гласоподаватели във всеки щат

<p>Трамвай и автомобил се удариха в столицата (СНИМКА)</p>

Трамвай и автомобил се удариха в столицата

България Преди 9 часа

На мястото се е образувало задръстване

<p>Ще има ли увеличение на заплатите на военнослужещите, какво каза министър Илиев</p>

Министър Илиев: Подготвя се повишение на заплатите на военнослужещите

Свят Преди 9 часа

Той припомни, че през 2024 г. е постигнат напредък по инвестиционни проекти за придобиване на отбранителни способности за Българската армия

<p>Кремъл не нарушава правата на коренните народи в Руската федерация</p>

Алтай Сергей: Кремъл не нарушава правата на коренните народи в Руската федерация

Свят Преди 9 часа

Русия води война като използва групи от населението, за които на средностатистическия политически активен руснак няма да му е мъчно, твърди експерт

<p>Радев от Краков: Връщането на мира и сигурността в Европа е приоритет (СНИМКИ)</p>

Радев от Краков: Връщането на мира и сигурността в Европа е приоритет

България Преди 10 часа

Той взе участие в 19-ата среща на държавните глави от групата "Арайолуш"

<p>Пътнически автобус пламна на магистрала до Истанбул (СНИМКИ)</p>

Пътнически автобус пламна на магистрала до Истанбул

Свят Преди 10 часа

Предприето е разследване по случая

<p>Австрия навлиза в непознати води</p>

Политически пъзел: Австрия навлиза в непознати води

Свят Преди 10 часа

Австрия е изправена пред сложно съставяне на правителство

"Булгаргаз" вдигна запора върху "Топлофикация София"

"Булгаргаз" вдигна запора върху "Топлофикация София"

България Преди 10 часа

Към момента задълженията на "Топлофикация София" ЕАД към "Булгаргаз" ЕАД вече са 856 млн. лв.

Разследват полицай за педофилия

Разследват полицай за педофилия

България Преди 10 часа

Екип на NOVA е разговарял с жертвата и нейните родители

Откриха камък на 2 милиарда години с микроби – и те все още са живи

Откриха камък на 2 милиарда години с микроби – и те все още са живи

Любопитно Преди 10 часа

Досега най-старият геоложки слой, в който са открити живи микроорганизми, беше находище на 100 милиона години

<p>Русия прибягва до нови методи във войната с Украйна&nbsp;</p>

Русия засилва разполагането на дронове с AI в Украйна

Свят Преди 10 часа

Това съобщи руският министър на отбраната Андрей Белоусов