0
П П и Евролевицата внесоха вота", "Премиерът се връща предсрочно от Хелзинки", "СДС кани главния прокурор на дебата". Така накратко, само чрез заглавия могат да бъдат синетизарин последните събития от изминалия ден. А сега поред - БСП и Евролевицата внесоха вчера вот за недоверие на кабинета за провеждане на политика на корупция и прикриване на нейните конкретни прояви, отбелязва "Демокрация". Не очакваме да падне правителството, единодушно заявили лидерите на двете партии. По този начин те просто показвали, че действат адекватно в създалата се обстановка. Заради необходимостта да проведе спешно консултации по внесения вот на недоверие към кабинета премиерът Костов съкращава визитата си във Финландия с един ден. Само че по всичко личи, че вотът на недоверие - това демократично средство за контрол от страна на опозицията, ще се сведе само до шума в залата и до досадата, или може би дори до гнева, на зрителите пред телевизора, отбелязва "Демокрация" в редакционния си коментар. А това е така, защото още от сега е лесно прогнозируемо, че дебатът ще се изчерпа с общите приказки и емоционалните възмущения от корупцията. И отново всички ще се поддадт на страстта на глобализма на обобщенията, без да извадят нито едно конкретно доказателство. Но опозицята все пак трябва да знае, че преповтарянето на вестникарските заглавия едва ли ще свърши цялата рябота, отбелязва "Демокрация". И така - ако някой се надява, че предстоящият вот на недоверие заради корупция ще мине, значи е голям наивник, отсича от своя страна "Труд". Вотът няма да мине не защото няма всеобхватна корупция и не защото имената на корумипираните не са известни и не са вече герои на раздумки по кръчми и трамваи. И не защото, ако е таен вотът и ако останат насаме със съвестта си, в синята партия няма да се намерят достатъчно депутати, които биха показали червения картон на Костов. Вотът няма да мине просто защото ще е явен. И така той само ще помогне на премиера да посече надигналите се бунтовници. И това обаче не е всичко. Защото трябва още от сега да е ясно, че опозицията също не иска нов кабинет. Защото тя просто още не е готова да се наведе и да вземе властта, която вече се търкаля по улиците. ДПС също не иска смяна на кабинета. Затова Доган ще се въздържи от гласуване. Но няма да се откаже да гледа сеира. И така, отбелязва "Труд", от всичко това става ясно, че агонията на този кaбинет ще продължи. На страната - също.

И поредният епизод на поредния скандал - летците на Балкан тресат държавата. И за N-ти ден вече не става ясно кой крив, кой прав, отбелязва "Труд". А иначе, както отбелязват "Демокрация" и "Новинар" във водещите си заглавия - "Държавата влиза в спора за Балкан" и "Иван Костов: може да затворя Балкан". Категорично ще усилим натиска над двете страни за постигане на споразумение в авиокомпания Балкан и ако това не стане правителството е готово да обяви авиокомпанията в ликвидация, цитира "Демокрация" премиера Костов. Ако се премине към ликвидация е възможно активите на Балкан да бъдат продадени, а статутът на национален превозвач да бъде даден на друга компания. И именно тук според "24 часа" се крие разковничето за продължаващия вече толкова дълго спор. Защото, ако ще ликвидира Балкан, премиерът ще трябва спешно да спре и процедурата за приватизацията на Хемус ер. Другата държавна авиокомпания бе сложена на тезгяха само дни преди да започнат протестите на пилотите в Балкан, припомня вестникът. А иначе целта е прозрачна - да се продаде Хемус ер на безценица, а след това да й се прехвърлят всичките 52 редовни международни линии. Тази задача всъщност преследват наши величия. Тя не е чужда и на сегашната организация на протестите на пилотите. Е, в крайна сметка не е трудно да ги разбере човек. Защото много е сладко да дадеш малко пари и внезапно да се събудиш национален превозвач на България.

И от единия на следващия скандал, а те между другото изобилстват из страниците на вестниците - Пълна измислица. Така Иван Костов нарече вчера разпространената версия, че е канил цар Симеон Втори за президент. Сини депутати обаче разкрили, че в техните среди се готви друг сценарий за упрaвлeнието на страната. В него обаче не участва царят. Въпросната измислица обаче според "24 часа" е единственото нещо, което в момента може да спаси СДС. Дойде ли време царят спасител да излезе на сцената?, пита се вестникът. По всичко личи, че неговият час удари. 10-годишният политически модел хвърчи към катастрофа. СДС пада, БСП не се качва, целият елит е затънал в мръсотия, мафията надига глава, чуват се гласове за преврат и военна хунта. Така че от сега нататък можем само да чакаме какво ще стане, отбелязва вестникът. В политиката има едно златно правило - никога да не се използва думата "Никога". През 1993-та година Симеон Втори каза, че при големи проблеми и в необикновени положения трябва да се търсят и необикновени решения. Сега проблемите са големи. Положението - необикновено. Така че ходът с царя не е чак толкова нерeален.

Въобще весело започна 20-ти век - с велосипеди и гарсонетки, с грамофони и електрически крушки, с автомобили и танга. "И можехме ли да предположим, че този век ще се окаже най-зловещият в историята на човешката цивилизация?" Този горчив въпрос си задава Стефан Цанев в своя роман "Мравки и БОГОВЕ", чиято премиера ще се сътои утре, и части от който са публикувани днес във вестник "Труд". 20-ти век е може би най-зловещият в историята на човешката цивилизация. Две глобални идеологии мачкат с ботушите на насилието човеците като мравки, покриват Земното кълбо със 100 милиона човешки трупа, почернят съдбата на половината човечество. А сега, какво ни чака? И след всичко това, ако не богове, то ще станем ли отново поне човеци?

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал. "Я, чакай, а трите желания" - казала рибката. "Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш,…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Как конкурсът на СЖББ за многообразие, равнопоставеност и приобщаване създава промяна (ВТОРА ЧАСТ)

Как конкурсът на СЖББ за многообразие, равнопоставеност и приобщаване създава промяна (ВТОРА ЧАСТ)

Пари Преди 9 минути

Вдъхновяващи постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

Японци отричат да са слагали бомби в уоки-токитата на "Хизбула"

Японци отричат да са слагали бомби в уоки-токитата на "Хизбула"

Свят Преди 23 минути

ИКОМ заяви, че е спряла производството на моделите радиостанции, идентифицирани при атаката

Гигантски „летящи“ паяци Joro нападнаха няколко щата в САЩ

Гигантски „летящи“ паяци Joro нападнаха няколко щата в САЩ

Свят Преди 55 минути

Някои ги наричат парашутни паяци заради начина, по който се движат

Откриха нова кръвна група след 50-годишна мистерия

Откриха нова кръвна група след 50-годишна мистерия

Любопитно Преди 1 час

Всичко за новата кръвна група може да прочетете в следващите редове

.

Експерти разкриват: Как пейджърите се превръщат в бомби

Свят Преди 1 час

Необходим е детонатор - Робсън го сравнява с ключ за осветление, а в този случай щракването на ключа е изпращането на определено съобщение до пейджъра, обяснява експерт

“ETERNO”- фламенко спектакъл в чест на великия Пабло Пикасо

“ETERNO”- фламенко спектакъл в чест на великия Пабло Пикасо

Любопитно Преди 1 час

Ще го видим на сцената на зала 1 в НДК на 26 ноември 2024

Израелските сили поразиха множество цели в Южен Ливан, принадлежащи на "Хизбула"

Израелските сили поразиха множество цели в Южен Ливан, принадлежащи на "Хизбула"

Свят Преди 1 час

Няколко израелски граждани са били ранени при обстрел с противотанкови ракети от територията на Ливан

Русия: Върнахме си контрола върху две селища в Курска област

Русия: Върнахме си контрола върху две селища в Курска област

Свят Преди 1 час

Става въпрос за Николаево-Дарино и Дарино в Суджански район

<p>Вдовицата на Хю Хефнър с ново гадже</p>

След „емоционално насилствения“ брак: Вдовицата на Хю Хефнър с ново гадже

Любопитно Преди 1 час

Новата двойка започнала да се среща през април

Димитър Маринов

Димитър Маринов: В "Гунди - Легенда за любовта" ще откриете човека, не футболиста

Преди 2 часа

Един от малкото български актьори, успели зад граница, в откровено интервю за Vesti.bg

Снимката е архивна

Фон дер Лайен заминава за Киев, ще обсъжда със Зеленски нуждите на Украйна преди зимата

Свят Преди 2 часа

Тя отбеляза, че голяма част от украинската енергийна инфраструктура е унищожена от руските въздушни удари

<p>Как комуникационните устройства се превръщат в оръжия</p>

Световни атаки, при които тероризмът бе подпомогнат от мобилни устройства

Свят Преди 2 часа

Двете поредни атаки срещу Хизбула ни връщат назад във времето

<p>Iron Maiden обявиха датите за световното си турне</p>

"Run For Your Lives": Iron Maiden обявиха датите за световното си турне

Любопитно Преди 2 часа

Турнето отбелязва 50 години, откакто Стив Харис сформира групата в края на 1975 г.

Арестуваха мъж за планиране на убийството на Нетаняху

Арестуваха мъж за планиране на убийството на Нетаняху

Свят Преди 2 часа

Техеран стои зад заговор за убийството на висши служители в Израел, обяви военният министър

Майка с бебе в ръце скочи от третия етаж на хотел в Кърджали

Майка с бебе в ръце скочи от третия етаж на хотел в Кърджали

България Преди 3 часа

Жената не е пострадала, задържана е за 24 часа