Б ългарският майстор-готвач Пеньо Иванов омая гостите на специална вечеря в Страсбург с кулинарните си умения, предаде Франс прес.
Тридесет и пет годишният Иванов е единственият майстор-готвач от Източна Европа, който тази година участва в кулинарния фестивал Food Culture в Страсбург. Той е главен готвач в софийския хотел "Експо".
Фестивалът протича от 10 до 13 юли и по традиция събира готвачи от всички краища на Европа.
Иванов показа уменията си в петък вечерта в ресторанта "При Ивон", близо до прочутата катедрала в Страсбург. Той приготви три предястия, основно ястие и десерт за десетина подбрани гости.
Българският майстор-кулинар се представи с меню, наречено "Тиволи". Според изискванията на фестивала на кулинарното изкуство Иванов трябваше да използва за приготвяне на ястията задължително сьомга, зехтин и елзаско вино.
Сред предястията силно впечатление направиха хапките от миди "Сен Жак" и филе от сьомга, поднесени със сметанов сос. Като основно ястие Иванов приготви филе от сьомга с хрупкави задушени необелени картофи и бейби моркови. Десертът бе крем карамел с ананас.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!