Пе ената пуйка кацна и на нашенската коледна трапеза, което изкара в немилост традиционното печено прасенце. Причините да се предпочита пернатата животинка са две - не е тлъста и е евтина. За съжаление крилатото трябва да бъде сготвено много майсторски, за да си нямате проблеми с консумацията му. Месото на пуйката е жилаво и трудно се дъвче. За да си спомняте с добро за птичето, има няколко хватки, които трябва да знаете. Никога не пълнете пуйката предварително. Не трябва и да я печете на висока температура, защото има опасност да си счупите зъбите докато правите опит да я сдъвчете. Когато купувате пуйчето замразено, добре е да го сготвите до 4-5 дни, защото има възможност да загуби вкусовите си качества.
Обичаят да се яде печена пуйка е въведен у нас от Фердинанд през 1887 г. По света пернатото се е радвало на голяма почит от незапомнени времена. Почитатели на пуешкото е бил и Наполеон.
Печена пуйка кацна на коледната трапеза на нашенеца
Печената пуйка кацна и на нашенската коледна трапеза, което изкара в немилост традиционното печено прасенце. Причините да се предпочита пернатата животинка са две - не е тлъста и е евтина. За съжаление крилатото трябва да бъде сготвено много майсторски, за да си нямате проблеми с консумацията му. Месото на пуйката е жилаво и трудно се дъвче. За да си спомняте с добро за птичето, има няколко хватки, които трябва да знаете.
23 декември 1999, 10:00
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!