Д а свариш яйце вече е старомодно. За да приведе в крак с новите технологии приготвянето на сутрешната закуска, млад британски изобретател е създал специален уред за термична обработка на яйца. След като провел опити с над 600 броя от тях, 23-годишният Саймън Раймс най-накрая успял да приготви съвършеното "варено" яйце, разказва Би Би Си.
Суровият му вариант се поставя в 30-сантиметров уред с четири мощни халогенни крушки. След шест минути то вече е в онова рохко състояние, подходящо за препечената филийка.
Разбира се времето за термична обработка може да се променя в зависимост от предпочитанията. Устройството, което дори отчупва връхчето на готовото яйце, вече е патентовано.
Раймс стигнал до идеята, след като се замислил дали за топлината от електрическите крушки може да намери някакво предназначение.
Опитах да "сваря" яйце под обикновена настолна лампа и това ми отне цял час, разказва той.
Сега младежът търси инвеститори и производители, които да се запалят по изобретението му, като се надява то да стане нещо толкова обичайно за кухненския интериор като тостера.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!