Когато става въпрос за мазнините в храната, веднага сме склонни да направим асоциация с нещо много вредно за здравето, да не говорим за опасенията ни за наднормено тегло и затлъстяване.
Чували ли сте, че има и полезни мазнини? Тези, от които получаваме популярната в последно време омега 3. Пълното наименование е ”омега 3 незаменими ненаситени мастни киселини”.
Незаменими! Защото тялото ни за съжаление не произвежда омега 3. Незаменими! И защото абсолютно всяка клетка, в целия организъм на човека, се нуждае от омега 3, за да функционира правилно. Това е причината за изключителната важност на „добрата мазнина” за всички функции на тялото.
Проведени се много изследвания, които неоспоримо доказват важността на за омега 3 за:
развитието на мозъка;
работата на сърцето;
правилния метаболизъм и съответно здравословното тегло;
доброто състояние на очите, кожата, косата, костите, ставите;
психическото здраве и самочувствието;
силния имунитет.
Как да си набавим омега 3, след като организмът ни не произвежда? Естествено, най-добре чрез храната. Освен ядки и зелени зеленчуци, необходима е консумация на някои видове риба – сьомга, риба тон, скумрия - поне 2-3 пъти в седмицата. Поне 2-3 пъти риба!? Нямаме време да готвим толкова често риба, мирише в цялата къща, омръзва ни да я ядем, а и май е доста скъпа, особено сьомгата. Май не се получава.
Алтернативата е омега 3 на капсули. Лесно, удобно и без миризма. И с чувството, че наистина се грижим за собственото си тяло...и за всяка клетка от него!
Малко полезна информация, ако сте взели решението да се погрижите за тялото си с омега 3. И логичният въпрос кое да изберете - рибено или масло от ленено семе?
Има 3 вида омега 3 – DHA, EPA и ALA (пълните им имена са доста дълги). Според многобройните изследвания, повечето ползи и предимства от омега 3 са абсолютно категорични за DHA и EPA, които са с рибен произход! Те се усвояват моментално в клетките на тялото и поради дълговерижната си ненаситена молекулна структура са по-полезните и по-необходимите мастни киселини. Още повече, че в организма има голям недостиг като цяло на изключително важните DHA и EPA.
ALA е с растителен произход и също е важна. Тя се съдържа предимно в лененото масло. За да се оползотвори максимално обаче, тя трябва да се преобразува в тялото на DHA и EPA. Организмът на човека е способен да конвертира само малка част от ALA в EPA и още по-незначителна част в DHA. Това означава, че за да снабдим достатъчно добре организма си с омега 3 чрез мазнини с растителен произход (ALA), то ще ни трябва наистина доста голямо количество от тях и време, за да се преобразуват.
Затова се счита, че директният прием на Омега 3 чрез рибни мазнини е по-добрият вариант от лененото масло. Поне за тези, които не са алергични към морски продукти. Омега 3 чрез рибни мазнини (DHA и EPA) е по-жизненоважната, по-полезната, по-необходимата за организма и по-бързо усвояемата.
Ако сте решили да се погрижите за организма си с омега 3 незаменими мастни киселини, обърнете внимание на Омега 3 ФОРТЕКС. Цели 1000 мг концентрирано рибено масло от сьомга (рибата с възможно най-богатия и най-полезния състав!) само в една капсула! Обогатен с витамин Е, който е изключително мощен антиоксидант! 90 капсули в една опаковка, на изключително добра цена! Произведени във Франция, с рибено масло от чистите океански води до Перу.
Изберете възможно най-оптималният вариант за себе си – това е не друго, а здраве от океана!
Незаменимата омега 3 за всяка клетка във Вашето тяло!
За повече информация:
www.fortex.bg
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!