Според производителите генетично модифицираните зърнени храни ще подобрят добива и ще увеличат печалбите за фермерите, но потребителите вероятно ще отхвърлят продуктите, което би навредило на американския износ.
Чуждестранни търговци, включително от Япония, която е най-големият вносител на американска пшеница, вече заявиха, че не са склонни да купуват генетично модифицираното зърно.
Компанията щяла да насочи усилията си към соята и царевицата, които се използват като фураж за животните или за производството на растителни масла - все продукти, които не се свързват толкова пряко с храната на човека, както пшеницата с хляба, пояснява Би Би Си.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!