Класацията Топ 50 е съставена от 600 главни готвачи, журналисти и ресторантьори.
Менюто на "Дебелата патка" включва студена испанска супа от червено зеле със сладолед от зърнеста горчица, сладолед от бекон и яйца с френски тостерен хляб и карамел от гъби, овесена каша с охлюви и сорбет от сардини.
В списъка на сп. "Ресторант" влизат общо 14 британски заведения, 11 от които са в Лондон.
Искам да правя блюда, които са едновременно вкусни и забавни, споделя Блументал в "Гардиън", където пише на кулинарни теми. Водещо при експериментите му в кухнята било желанието да сподели с клиентите радостта си от своите открития.
№3 в класацията остава миналогодишният победител "The French Laundry" (Френската пералня) в Калифорния, изместен и от втория в тазгодишното подреждане - "El Bulli" (Испания).
В Топ 50 намират място само шест нюйоркски ресторанта, а шефът на тамошното сп. "Гурме" Джон Уилоуби направо признава, че в момента Лондон е най-доброто място в света за любителите на гастрономическите удоволствия.
В британската столица се намира дори отличникът при китайските ресторанти - "Hakkasan", класиран на 30-о място.
Като всичко хубаво обаче, и това си има своите негативи - цените са доста високи, заключават експертите.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!