Технологията използва стара пералня под управлението на лаптоп.
Както е известно варенето на бира изисква чист съд с възможност за нагряване и размесване на съдържанието. За това любителят на бирата използва пералнята, която освен с висококачествен казан с нагреватели е снабдена и с датчик за нивото на водата и термометър. Всички механични измерителни прибори били сменени с електронни, а към схемата е бил добавен и електронен манометър, който дал възможност за включване на пералнята към компютър, през който да се управлява процесът на варене.
Приготвената от малц или концентрат шира се излива в машината, след което се добавя вода и се включва компютърът, с помощта на който сместа се нагрява до необходимата температура и периодично се размесва. След известно време се добавя и хмел, а сместа се вари още около час. След охлаждането започва ферментирането, готовата бира се насипва в бутилки и зрее още няколко седмици.
Ако обаче решите да последвате примера му трябва да имате предвид, че за прането ще имате нужда от друга пералня.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!