В него участваха Илиян Александров, Димитър Димитров и Юри Балталийски ("Хилтън Прага"). Те представиха страната ни в категориите "Тристепенно меню" и "Grand Prix" (Black Box).
Боби Вартовски от "Борова гора", Пирдоп, пък се състезава в "Гурме предястие".
Оценяването на състезателите в отделните категории се извършваше от авторитетно международно жури, съставено от членове на Световната асоциация на кулинарните общества (WACS) под председателството на Кенет Фрейзър, разказват от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ).
Вземайки под внимание няколко групи критерии, включващи елементи за майсторство, композиция, презентация и вкус, журито даваше определен брой точки като 90% и повече осигуряват златен медал, над 75% - сребро, над 65% - бронз и над 55% - грамота, допълват оттам.
Съдиите оценяваха общо над 700 участници от 26 страни в 74 категории.
Фестивалът протече успоредно с Източносредиземноморската туристическа борса (EMITT) от 14 до 18 февруари.
Отборът ни се справя все по-успешно на всяко следващо състезание, каза Иван Манчев, вицепрезидент на БАПГ.
Това е и най-многочисленият досега български отбор, участвал в международна кулинарна надпревара, отбеляза той.
Националният ни отбор вече има потвърдено участие в кръг от световното първенство, който ще се проведе в Москва през октомври, съобщи също Манчев.
Предстои и участието на Пламен Стамов в кръг от световните квалификации в Хърватия. При успех "Готвач на годината 2006" ще представя страната ни и на световното първенство в Дубай през тази година.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!