М аслото е един от най-използваните продукти в ежедневието. Готвим с него, правим сандвичи, но освен като полезна съставка в кулинарията, то има и множество приложения в ежедневието.
Основна част от приготвянето на множество десерти, печива и готвени ястия. Foodpanda разказва как да използваме маслото извън кухнята.
Предпазете сирената от мухъл - всеки път като използвате сирене, намажете изрязания ръб с масло.
Премахнете мастило от ръцете си - намажете ръцете си масло, а след това с вода и сапун.
Нарежете лепкавите храни с лекота - ако се налага да режете лепкави храни с нож, намажете го с масло, за да е остава храна по ножа.
Когато се налага да гълтате големи хапчетa - ако имате проблем с преглъщането на големи капсули, хапнете малко масло и веднага след това изпийте хапче.
Масло срещу скърцащи панти - маслото за готвене, е чудесно решения, ако нещо у дома скърца.
Масло срещу суха коса - преимуществата на маслото за справяне със суха кожа и коса са наистина големи. То подхранва и дава блясък на косата и кожата, когато се използва в маски. Използвайте го и като балсам за устни.
Сложете масло в кафето си- колкото и странно да звучи, някои пиячи на кафе добавят масло към кафето си вместо мляко или сметана. То е особено популярно сред хората с кето диета, която подчертава високо съдържание на мазнини.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!