И звестният шоумен Иво Танев пее и обича, докато готви, а всяко ястие, създадено от въображението и ръцете му, изглежда фантастично. И е не по-малко вкусно.
Кулинарните си умения той доказа за пореден път с участието си в новия сезон на "Черешката на тортата" (вижте какво сготви на гостите си в предаването във видеото горе), а ние решихме да му зададем няколко вкусни въпроса, с които да разберем още от тайните му в кухнята. А и да научим нещо ново:
- Ароматът на коя гозба винаги ще свързваш с твоето детство?
- О-о-о, не една! Майка ми приготвяше едно много вкусно фрикасе. Ароматът на току-що изпечена баница или тутманик на баба ми. Също така едни пържолки на фурна в много ароматен сос, които баща ми правеше.
- Коя е любимата ти подправка - тази, която те вдъхновява най-много?
- Лимонова мащерка и обикновена мащерка. Черен пипер… Дъхава домашно приготвена трапезна чубрица.
- Каква храна никога няма да ти омръзне на готвиш?
- Огромно удоволствие за мен е да меся хляб!
Кое е най-екзотичното ястие, което си пробвал и къде?
- В Южна Африка доста похапвах крокодилско, щраусово...
- А коя е най-омразната ти храна?
- Не понасям прясно мляко и шаран! Ама много не ги понасям.
- Дай ни най-мързеливата и бърза рецепта, която винаги става:
- Препечени филии ароматен хляб, натъркани с чесън и обилно капнати с дъхав зехтин... От това по-мързеливо нямам.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!