Т ази супа с интересен кисел вкус традиционно се хапва в Полша по Великден.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Името и киселият ѝ вкус идват от основната съставка – ферментирало ръжено брашно.
Журек се сервира с твърдо сварено яйце.
Следващата рецепта е за 4 порции.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Ето и необходимите съставки:
- Бекон - 300 гр.
- Лук - 2 глави
- Картофи - 400 гр.
- Моркови - 200 гр.
- Целина - 100 гр.
- Чесън - 4 скилидки
- Бяло вино - 200 мл.
- Вода - 1.5 л.
- Гъби - 600 гр.
- Майорана - 2 ч.л.
- Дафинов лист - 6 броя
- Сол
- Черен пипер
- Бяла наденица - 4 броя
- Журек - 2 чаши
- Яйца - 2 броя
Как да си приготвите ястието, ще разберете във видеото горе.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!