Б илката асафетида е позната в индийската кулинария, където се използва под формата на подправка с богати вкусови и лечебни качества. Подправката има силен аромат, а вкусът ѝ наподобява този на лука. Вижте повече във видеото от канала „Баба знае“ на VBOX7.
Билката е употребявана от древни времена, като първоначално е била използвана за прогонване на духове и демони. По времето на Александър Велики билката е била скъпо лекарство, за което се е смятало, че лекува всички болести.
Билката, която помага при диабет
Днес асафетидата се използва за лечение на синдрома на раздразненото дебело черво. Тя притежава противосъсирващи свойства. В народната медицина билката се прилага при хроничен бронхит, пневмония, астма, зъбобол и мускулни възпаления.
Невероятната билка, която сваля напрежението
Важно е да се консултирате с личния си лекар, преди да я използвате, тъй като приемът на големи количества от нея може да доведе до гадене.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!