Още по темата

И до ден днешен има много скрити богатства, които са пръснати на различни места по света. 

Днес ви представяме някои съкровища, за които още се носят легенди.

Например златото и бижутата, скрити от рицарите тамплиери в Канада или пък тайният японски меч, използван за помазване на императори.

Тези съкровища, както и много други, са изчезнали мистериозно през годините, разказва новото видео от канала Х_зона

Съкровището на рицарите тамплиери

Мистерията с радиацията над Европа се заплита

Религиозният Орден на рицарите тамплиери е бил мощна организация на воини от XII век. Орденът е свързан с всякакви конспиративни теории.

Но дали във всички тези теории има нещо вярно?

Знае се, че тамплиерите притежавали огромни богатства. През XIV век папата нарежда Орденът да бъде закрит. Те отказват и папата нарежда те да бъдат арестувани.

Земята и съкровищата, които са притежавали рицарите в Европа били конфискувани, но голяма част от богатствата им така и не били открити. Има спекулации, че няколко влиятелни европейски фамилии са откраднали огромните богатства на тамплиерите.

Твърди се още, че едно от евентуалните места, на което се намират част от богатствата е канадският остров Оук. Ако това е истина се потвърждава хипотезата, че рицарите тамплиери са имали контакт със Северна Америка.

Вратата към подземния свят в Сибир се отваря

Съкровището е скрито в дълбока яма, до която няма достъп.

Изчезналите карти

Изчезналите карти са важна част от световната документна история и може би е едно от най-ценните съкровища. В Националния архив на Америка са складирани важни документи, а сред тях е имало набор от карти, изработени от военновъздушните сили. 

Източник: Vbox7.com

Картите са направени през 1945 година и представляват серии от въздушни снимки на Хирошима и Нагасаки със стратегически точки, картографирани върху тях. Не се знае кога точно са изчезнали.

Знае се само, че служител на архивите изнася различни артефакти и ги продава. И до днес не се знае къде са картите. 

Пекинският човек

Той е подвид на биологичния вид Хомо еректус. През 1923 г. по време на разкопки край Пекин са били открити фосилизирани останки от Хомо еректус пекиненсис. Те датират от преди 750 000 г.

През 1941 г. оригиналните вкаменелости изчезват при пренасянето им до Музея на природната история в Америка.

През 1972 г. американски бизнесмен предлага награда от 5 000 долара за този, който върне оригиналната вкаменелост на Хомо еректус пекиненсис.

Любопитното е, че с него се свързва жена, която иска 500 000 долара, за да бъдат върнати оригиналните вкаменелости. Скоро след това обаче тя мистериозно изчезва.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

Четете още:

Инцидентът, разследван от военни и от учени

Как се предпазвали англичаните от зомбита в Средновековието

Кой е Джак Изкормвача остава тайна завинаги

Лили Дейл - мистичният град на призраци и медиуми