Х апва ви се нещо сладко, искате да го приготвите сами, но не ви се занимава със сложни рецепти?
Или се чудите каква по-интересна закуска да направите за близките си хора?
Тогава защо не се опитате да приготвите катми.
Вижте следващата рецепта и се поглезете с това неустоимо изкушение.
Продукти
- 250 г брашно
- 450 мл прясно мляко (на стайна температура)
- 1/4 кубче жива мая (7 г )
- 1 с.л. захар
- 1-2 щипки сол
- 2 жълтъка
- краве масло за намазване на тигана
За сервиране:
- счукани орехи
- краве сирене
- мед
- сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
1. Разтворете захарта и маята в 100 мл от млякото. Поръсете с брашно и оставете да шупне.
2. В купа смесете брашното и солта и направете кладенче.
3. Изсипете шупналата мая и останалото мляко, разбъркайте. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенна смес. Оставете я да втаса за 30 минути, покрита с кърпа.
4. Изпържете малки катми в тиган с дебело дъно, намазан с масло.
5. Сервирайте със сирене, мед, сладко и орехи.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!