Л ято е, а вие се чудите какво да си приготвите за хапване, което хем да ви засити, хем да не ви стане тежко след това. Предлагаме ви една интересна комбинация, която е вкусна и полезна.
Това са необходимите ви продукти:
- 500 г тиква цигулка
- 500 г червена леща
- 50 г масло
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 морков
- 1 парче целина
- 10 г джинджифил
- 2 стръка мащерка
- 1 стрък градински чай
- 1 литър зеленчуков бульон
- сол и черен пипер
- тиквено масло
- заквасена сметана
А ето и как да приготвите супата:
Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина и ги нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета.
В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете нарязаните морков и целина. Оставете ги да се задушат за кратко, а после добавете нарязаните тиква и чесън. Добавете червената леща, мащерка, салвия и настърган джинджифил. Разбъркайте и налейте бульона. Гответе на слаб огън 15 минути.
Пасирайте супата. Овкусете със сол и черен пипер.
Сервирайте супата, гарнирана с лъжица заквасена сметана, запечени тиквени семки и няколко капки тиквено масло.
За още неустоими рецепти последвайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!