С повод или без, от изключително значение е да слагаме на трапезата си вкусна и полезна храна. Важно е обаче да разнообразяваме менюто си както от здравословна гледна точка, така и за да нахраним психиката си. Този уикенд ви предлагаме да опитате една неустоима рецепта, която да приготвите за обяд или вечеря. Обещаваме ви, че няма да останете разочаровани!
Печени пълнени картофи
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
Необходими продукти
- 4 големи картофа
- 500 г каменна или морска сол
- 3 резена бекон
- 3 стръка пресен лук
- 1/2 връзка див лук
- 1/4 ч.ч. течна сметана
- 200 г кашкавал
- щипка индийско орехче
- сол и черен пипер
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Начин на приготвяне
Използвайте сорт картофи "мити". Почистете ги и ги измийте добре без да ги белите. Надупчете ги с вилица. Сипете солта в тавичка и я разстелете равномерно. Поставете картофите върху солта и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 20 минути или до омекване.
Оставете картофите малко да изстинат и ги разрежете на две. Издълбайте вътрешността на всяка половина внимателно, с помощта на лъжица. Вътрешността на картофите сложете в купа, а лодките подредете отново в тавата със солта.
Поставете лентите бекон в студен и сух тиган. Включете котлона и оставете бекона да се карамелизира на умерен огън. След като изстине, го нарежете на ситно. Добавете го при вътрешността на картофите.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
С помощта на преса за пюре намачкайте картофите заедно с бекона. Добавете към тях нарязания на тънки колелца пресен лук и нарязания на ситно див лук (отделете малко за сервиране). Добавете настъргания кашкавал и течната сметана. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
Петъчно изкушение: Как да си направим ябълков пай
Напълнете лодките със сместа. Поръсете с малко настърган кашкавал отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
Поднесете пълнените картофи топли, поръсени с малко нарязан див лук.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!