К ак да си приготвим пържени филии патладжан с орехова паста.
Често може да видите това ястие поднесено като предястие в Грузия.
Това традиционно блюдо е познато като "бадриджани".
Следващата рецепта е за 4 порции.
Патладжан - 500 гр.
Пържен лук - 1 глава
Магданоз - 40 гр.
Орехи - 100 гр.
Турта на прах - ½ чаена лъжичка
Кориандър - ½ чаена лъжичка
Сминдух - ½ чаена лъжичка
Сол
Вода
Семена от нар.
Още интересни видеа вижте в канала на "Дойче веле" във Vbox7 Try This.
Емпанада салтеня - вкусна традиция от Аржентина
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!