Г ърците са известни със своето гостоприемство и средиземноморската си кухня. Агнешкото би могло да се определи като национално ястие.
Тази рецепта, в която агнешкото се готви в гръцко вино, е за четири порции.
Необходими продукти:
- ЛУК - 1 ГЛАВА
- АГНЕШКО МЕСО (РАМО) - 750 ГР.
- ЧЕРВЕНО ВИНО - 200 МЛ
- ВОДА - 2 Л.
- ДОМАТЕНА ПАСТА/ ПЮРЕ
- ДАФИНОВ ЛИСТ - 2-3 ЛИСТА
- СОЛ
- ПИПЕР
- ГОТВИ СЕ 1.5 ЧАСА
- ЛУК - 1 БРОЙ
- ДАФИНОВ ЛИСТ
- ВОДА 2-3 Л.
- ПЮРИРАНИ ДОМАТИ - 550 МЛ
- МАГДАНОЗ
- КОПЪР
- СОЛ
- ЧЕРЕН ПИПЕР
- РИГАН
- ЗАХАР
- ЗЕЛЕНА ТИКВИЧКА - 1 БРОЙ
- КАРТОФИ - 1-2 БРОЯ
- ПАТЛАДЖАН - 1 БРОЙ
- МОРКОВИ - 1 БР
- ЧУШКИ КАМБИ - 1-2 БРОЯ
Във видеото горе вижте как да си приготвите това вкусно ястие.
Още интересни видеа ще откриете в канала Try This във Vbox7 .
Интересна колумбийска рецепта с пържени банани
Това индийско ястие е създадено във Великобритания
Свински гърди със салата от миди, рецепта от Франция
Вкусна идея за обяд: Кюфтета по тайландски
Бибимбап - корейската кулинарна класика
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!