Х апва ви се нещо сладко за закуска, но не знаете какво? Искате да се разнообразите и да отделите малко време, за да си приготвите нещо ново и интересно?
Тогава си направете кокосови гофрети!
Ето и необходимите продукти:
За гофретите:
- 300 г брашно
- 1 с.л. бакпулвер
- 1/4 ч.ч. морска сол
- 35 г кокосова захар
- 2 яйца
- 500 мл кокосово мляко
- 125 мл зехтин екстра върджин
- 1 лимон, настъргана кора
- 1 шушулка ванилия
За топинга с ананас:
- 340 г белен ананас
- 250 мл тъмен ром
- 1 с.л. кокосова захар
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 2 стръка мащерка
- 2 с.л. кокосови стърготини
За топинга с пъпеш и манго:
- 1/2 пъпеш
- 1/2 манго
- 70 г печени ядки шамфъстък
- 1 лимон, настъргана кора
- 2 с.л. мед
- 1 портокал, сок
- кокосово кисело мляко
Начин на приготвяне:
За гофретите сипете сухите съставки в голяма купа - брашното, бакпулвера, солта, фино настърганата лимонова кора, кокосовата захар и кокосови стърготини. Разбъркайте.
Разделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте заедно с кокосовото мляко и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Оформете кладенче в сухите съставки и добавете течните. Разбъркайте до хомогенност.
Разбийте белтъците до половин плътност. Добавете ги на два пъти към тестото, като разбърквате внимателно след всяка, с помощта на шпатула. накрая добавете зехтина и разбъркайте.
Загрейте гофретник. Намажете отвътре със зехтин и изсипете от сместа. Затворете и печете 10 минути.
За топинга с ананас обелете и нарежете ананаса на парченца. Запечете ги в загрят тиган от двете страни, до омекване. В купа смесете рома, кокосовата захар, фино настъргания джинджифил, листенцата мащерка и кокосовите стърготини. Разбъркайте. Залейте запечения ананас със сместа и гответе 2 минути.
За другия топинг обелете пъпеша и го нарежете на много тънки резени. Издълбайте мангото и го нарежете също на много тънки резени. Сложете плодовете в купа. Накъсайте листата мента, добавете меда, фино настърганата лимонова кора, портокаловия сок и нарязаните ядки шамфъстък. Разбъркайте добре.
Върху гофретите сложете 1 ч.л. кокосово кисело мляко и гарнирайте със салатата от пъпеш, манго и мента. Други гофрети гарнирайте с топинга от карамелизиран ананас и ром.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Лесно и вкусно - как да приготвите сурово брауни
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Как да приготвите неустоими шоколадови трюфели
Сладко изкушение: Торта Дакоаз с горски плодове
Шоколадов салам - да се върнем в детството
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!