И вие ли се чудите какво да си приготвите този път за обяд? Може би са ви омръзнали традиционните рецепти и искате да разнообразите с нещо вкусно, изискано и в същото време не особено трудно за приготвяне. Следващата рецепта значи е за вас.
Печено пиле Адобо
- Необходими продукти
1 пиле (1,8 кг)
2 глави лук
5 скилидки чесън
200 мл светъл соев сос ( с по-малко сол)
100 мл червен винен оцет
1 ч.л. черен пипер на зърна
2-3 дафинови листа
3-4 с.л мед
- Начин на приготвяне
Почистете пилето и го сложете в дълбок керамичен съд за печене с капак.
Наситнете чесъна. Лука нарежете на по-едро.
Разбъркайте в купа оцета, соевия сос, дафиновите листа и черния пипер. Добавете чесъна и лука. Ако е нужно, налейте още соев сос.
Залейте пилето и хубаво го намажете. Оставете го да се маринова за минимум 4 часа, а най-добре за една нощ.
Сложете похлупения керамичен съд във фурна, загрейте на 200 градуса и печете за 1 час.
След това извадете пилето в тавичка, а соса пресипете в касерола. Редуцирайте го на умерен огън и разбъркайте с меда.
Върнете пилето в керамичния съд, намажете го с редуцирания сос и печете за още 15-20 минути, за да се глазира и да хване хубава коричка.
Съвет:
Ако искате пиперът да се усеща повече, счукайте леко зърната, преди да ги сложите в маринатата.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Още подобни рецепти можете да намерите в канала на 24Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!