П овечето от вас вероятно обичат да похапват кюфтета. Те могат да бъдат печени, приготвени на грил или сварени.
Ако искате да опитате обаче нещо ново - вижте как да си приготвите кюфтета по тайландски.
Необходими продукти:
- 500 г свинска кайма
- 1 червена люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1 малка връзка кориандър
- 1 с. л. олио
- 400 мл консерва кокосово мляко
- 200 г броколини
- 250 г сладък грах
- 1 с. л. соев сос
- 2 ч. л. рибен сос
- сол и черен пипер
Как да ги приготвите:
В купа сложете каймата и я овкусете със сол и черен пипер. Омесете. Оформете 12-16 кръгли кюфтенца.
В блендер сложете обелените скилидки чесън, лютата чушка без дръжката, само стръковете кориандър и зелената част на стръковете пресен лук. Добавете малко вода и смелете до получаването на гладка паста.
В тиган загрейте 1/2 с. л. олио. Изпържете кюфтенцата до златистокафяво, от всички страни. Извадете ги в чиния.
Сипете останалото олио в тигана и запържете зелената паста за 2-3 минути, докато започне да изпуска ароматите си. Добавете кокосовото мляко и оставете да заври.
Върнете кюфтенцата в соса заедно с предварително почистените броколини и сладък грах. Добавете соевия и рибния сос. Гответе 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.
Сервирайте кюфтенцата по тайландски, поръсени с листа кориандър и кръгчета пресен лук.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
Пастет от сланина - деликатес, който трябва да опитате
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Тропезиен - любимият десет на Бриджит Бардо
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!