М ексиканска кухня представлява синтез от ацтекски и испански кулинарни традиции. Испански традиции се формират извън границите на континентална Европа и мавританския Изток (мексиканското бурито напомня на питката Шаверма).
Основните продукти в кухнята на Мексико са боб, царевица, домати, картофи, чушки, свинско месо, пилешко месо.
Ето и едно неустоимо предложение за хотдог с бекон, сирене и авокадо както за любителите на мексиканската кухня, така и за онези, които просто са любопитни и искат да опитат нещо ново, с което да разнообразят менюто си.
Необходими продукти
- 1 голямо томатило
- 4 стръка пресен лук
- 1/4 ч.ч. листа кориандър
- 3 мариновани люти чушки халапеньо
- 1 с.л. марината от лютите чушки
- 1 с.л. сок от лайм
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 ч.л. сол
- 1 узряло авокадо
- 1 с.л. паста от хрян
- 2 слайса бекон
- 2 наденички
- 2 ч.ч. настъргано сирене "Оаксака"
- 2 питки за хотдог
Начин на приготвяне:
- За салцата от авокадо смесете в купа предварително обеленото от шушулки, измито и нарязано на малки кубчета томатило, нарязаните на ситно пресен лук и листа кориандър (заедно с горната част на стъблата), нарязаните на кръгчета мариновани люти чушки, маринатата, сока от лайм и зехтин. Разполовете на две авокадото, отстранете костилката и издълайте вътрешността му. Добавете го в купата, намачкайте го и разбъркайте. Овкусете със сол.
- В друга купичка смесете майонецата и пастата от хрян. Разбъркайте добре.
- Увийте всяка наденичка в слайс бекон, като започнете от горния край и го навивате спираловидно. Загрейте грил-тиган или скара на умерен огън. Запечете увитите наденички от всиччки страни, до златистокафяво. Щом изстинат леко, направете разрез от едната им страна, по средата, но не от край до край.
- Загрейте тиган и сипете по средата почти 1 ч.ч. настъргано сирене "Оаксака" или кашкавал. Върху сиренето поставете една запечена наденимка, с разтворената страна надолу. Гответе 2-3 минути, докато сиренете се разтопи и оформи хрупкава златистокафява коричка. Повторете същото и с втората наденичка.
- Разрежете питките от едната страна, но не съвсем от край до края. Запечете ги за кратко на тостер или във фурната.
- Във вътрешността на всяко хлебче намажете обилно количество от майонезата с хрян. Поставете запечена наденичка със сирене. Отгоре гарнирайте с авокадо с люти чушки. Доавете още кръгчета мариновани люти чушки.
Още рецепти можете да откриете в канала на 24 Kitchen във Vbox7.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!