У икендите са идеалният момент да експериментираме в кухнята. Особено, ако ни се хапва нещо различно. А може би очаквате гости?
Предлаламе ви да опитате следващата рецепта за фусилини ала Путанеска. Гарантираме ви, че няма да останете разочаровани.
Необходими продукти
- 500 г фусилини
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 3 червени люти чушки
- 10 филенца маринована аншоа
- 1/4 ч.ч. бейби каперси
- 600 г нарязани домати от консерва
- 12 маслини каламата
- 1/2 ч.ч. листа босилек
- сол и черен пипер
*Допълнително:
пармезан
зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според указанията на пакета.
В голям тиган сипете зехтина и запържете в него нарязания на ситно лук за няколко минути. След това добавете нарязаните на ситно чесън и люти чушки, както и нарязаните филенца аншоа и маслини без костилки. Овкусете с малко сол и повече черен пипер. Добавете каперсите и доматите. Накъсатйе листата босилек. Оставете соса да къкри докато се сгъсти, около 10 минути.
Добавете сварената паста в тигана със соса, заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте добре и сервирайте. Поръсете с фино настърган пармезан.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на 24 Kitchen във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!