Н яма човек, който да не обича да си угажда, хапвайки вкусни ястия. Какво по-хубаво от това от време на време да разнообразяваме менюто си и да опитваме нови изкушения.
Днес ви предлагаме да не залагате на традиционните ястия, а вместо това да си приготвите вкусни фетучини с миди, панчета и тиквички.
Необходими подукти:
- 250 г фетучини
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 12-15 бр. миди "Сен-Жак" (по възможност с хайвер)
- 2 скилидки чесън
- 1 малка червена люта чушка
- 6 слайса гуанчале, панчета или бекон
- 1 малка тъмнозелена тиквичка
- 3/4 ч.ч. бяло вино
- 25 г масло
- 3 стръка магданоз
- 1/2 лимон, сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поръсете мидите със сол и 1 с.л. зехтин и хубаво ги втрийте в тях. Поставете мидите в голям, силно нагорещен тиган и ги запечатайте от двете страни за не повече от 10-15 секунди от всяка страна. Прехвърлете мидите в чиния.
Сварете фетучините "ал денте", сопред указанията на пакета.
Обелете и нарежете скиликите чесън на тънки филийки, а лютата чушка - на ситно. В тигана от мидите сипете 1 с.л. зехтин и запържете в него чесъна, лютата чушка и нарязаното на тънки лентички гуанчале. Запържете до златисто, като разбърквате често.
С помощта на ренде тип Мандолина нарежете тиквичката на тънки кръгчета. Нарежете стъблата магданоз на много тънко. Добавете всичко в тигана и разбъркайте. Деглазирайте с бялото вино. Изчакайте то да се редуцира до 1/3 и добавете маслото. Изтискайте и лимона. Разклатете тигана енергично няколко пъти.
Добавете сварените фетучини с малко от водата от варенето. Върнете мидите в тигана и разклатете 5-6 пъти тигана. Дръпнете от огъня и добавете нарязаните листа магданоз. Разбъркайте и сервирайте.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!