З а какво се сещате, когато чуете за Словакия? Братислава? Река Дунав? Словения?
Време е да помислите отново и да усетите вкуса на тази страна чрез едно от националните ѝ ястия.
"Bryndzové halušky" е нещо, което си заслужава да опитате.
Ястието представлява картофени кнедли с овче сирене и е много обичано в Словакия.
Получава името си от специален вид сирене bryndza, което е подобно на извара и се приготвя от овче мляко.
Следващата рецепта е за четири порции.
Необходими съставки:
- Картофи - 1.2 кг.
- Брашно - 400 гр.
- Овче сирене - 500 гр.
- Пушен бекон - 300 гр.
- Червено вино
Във видеото горе вижте как да си приготвите картофени кнедли с овче сирене.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!