К опривщенска къща в сърцето на Париж. Вижте как страната ни се представи на едно от най-големите световни изложения за храни и селско стопанство във френската столица.
Шоколад и танци – от Код д’Ивоар. Ароматни подправки от Мароко. Бургери по американски. И гигантско фондю от Швейцария. Тук буквално можеш да обиколиш няколко континента – при това за броени минути, да не губим време и да започваме с НоваТВ.
За първо – супа от Сенегал, в която има пилешко месо и фъстъци. И нищо чудно - в Сенегал фъстъците се една от най-разпространените култури.
За основното избираме Бразилия. Да, тук е като на плажа, само че няма море, все пак сме в Париж. Ян ни представя традиционния специалитет - пиканя.
На щанда на Корея пък ни гощават с чесън – но не какъв да е, а черен. Цветът му се дължи на ферментацията - забележете - цели 45 дни.
Покрай щанда на Япония няма как да минем без чашка саке. Особено такова.
„Необходими са били цели 10 години, за да бъде селектиран най-добрият ориз, от който да се направи това саке”, обяснява Йосуке от Япония.
Пред българската къща хора се вият на всеки час.
„България е силна с традициите, с историята си. Една невероятна история. Ние трябва да знаем това и да се гордеем”, казва министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
Посетителите на щанда са особено впечатлени от българското биволско сирене и биволското мляко.
И разбира се - ракията. Така с вкусна храна и добро настроение, България спечели много нови почитатели.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!