З акуската е най-важното ядене за деня и това не е клише.
А вие закусихте ли тази сутрин?
Макар и на някои закуската да им се струва ненужна и дори досадна, има страни, в които се вярва, че без нея не можеш да започнеш пълноценно деня.
Днес ще обиколим земното кълбо, за да разберем какво закусват хората в различните краища на света.
Нека да започваме…
КАКВО ЗАКУСВАТ ХОРАТА ПО СВЕТА ПРОЧЕТЕТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК
Етиопия
Когато закусвате в Етиопия, шансовете да ядете овесена каша са повече от големи. Макар и името на ястието да варира в различните региони на страната, най-популярно е „генфо”, което представлява вариант на солена овесена каша.
„Генфо” се приготвя, като ечемичено брашно се смеси с вряща вода, докато се получи гъста тестена смес. Тестото се оформя с лека вдлъбнатина в центъра. Дупката се запълва с разтопено масло и типични етиопски подправки. Често „генфо” се консумира и с йогурт.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!