Т арт тропезиен е лек, кремообразен десерт, създаден в Сен Тропе през 50-те години на миналия век. Смята се, че това е един от любимите десерти на Бриджит Бардо. Тя го опитала, когато пристигнала да снима филм в Сен Тропе. Твърди се, че актрисата се е влюбила в сладкиша и е предложила той да бъде кръстен на града, разказват от "The Culture trip".
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Днес ви предлагаме една рецепта за тропезиен с ванилов крем. Опитайте да го приготвите вкъщи и да се почувствате като истински звезди.
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Ето и необходимите ви продукти:
За тестото:
- 10 г мая
- 360 г брашно
- 3 яйца размер L
- 25 г захар
- 7 г фина сол
- 175 г безсолно масло на стайна температура
- 1 яйце
- 40 г прясно мляко
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
За ваниловия крем:
- 500 г пълномаслено прясно мляко
- 2 шушулки ванилия
- 100 г захар
- 5 жълтъка размер L
- 40 г царевично нишесте
- 50 г безсолно масло
- 250 г течна сметана (35% масленост)
Да се поглезим: Тартове с шоколадов мус
Начин на приготвяне:
За тестото разтворете маята в леко затопленото прясно мляко. В голяма купа сипете брашното, захарта и яйцата. Добавете маята и разбъркайте с помощта на миксер до образуването на хомогенно тесто. Добавете маслото, нарязано на кубчета и разбийте отново до получаването на гладко тесто. Поставете тестото в купа, покрийте го с кърпа и го оставете да удвои обема си.
Леко омесете втасалото тесто върху набрашнен плот. След това го разточете с помощта на точилка в кръгла форма. Прехвърлете го в предварително намаслена и постлана с хартия за печене тавичка. С помощта на ринг (диаметър 20 см) изрежете кръг. Излишното тесто отстранете. Оставете тестото да втаса за втори път. След това го намажете със смес от разбито яйце и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20-25 минути.
За крема отделете 50 мл студено прясно мляко, а останалото сипете в тенджера и добавете остърганата вътрешност на шушулките ванилия. Щом млякото заври, дръпнете от огъня, захлупете и оставете да престои 15 минути.
В купа разбъркайте нишестето и захарта със студеното прясно мляко. Добавете жълтъците и разбъркайте до хомогенност. Добавете малко от топлото мляко като разбърквате енергично. Изсипете сместа с жълтъците при млякото и върнете сместа на котлона. Гответе при постоянно разбъркване, докато кремът се сгъсти. Накрая добавете нарязаното на кубчета масло и разбъркайте докато то се разтопи, Пресипете крема в плитък стъклен съд и го разстелете на един слой. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник, за да се охлади.
Разбийте сметаната с помощта на миксер до полуплътна консистенция. Пресипете охладения крем в купа и добавете сметаната на няколко порции към него като разбърквате внимателно с шпатула. Пресипете крема в пош с гладък накрайник.
С помощта на назъбен нож разрежете на две половини, по хоризонтал, изпеченото тесто. Шприцовайте върху долната половина тесто ваниловия крем. Захлупете с горната половина. Поставете сладкиша върху поднос и поръсете с пудра захар.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!