2

К огато хората се влюбват, всяка предпазливост обикновено се губи. Идеята, че може би сте намерили любовта на живота си, ви кара да сте готови да направите всичко за този човек. Или точно обратното, можете да бъдете твърде предпазливи, когато става въпрос за влюбване. Може би искате да защитите сърцето си и да стоите далеч от всеки, който може да бъде потенциален партньор.

Любовта е едно от най-трудните неща в живота. Никой не може напълно да овладее любовта. Колкото и да сте внимателни в любовта, ще се случат грешки. Но когато става въпрос за влюбване в някой нов, хората изглежда правят още повече грешки от обикновено. И не само това, ние сме склонни да повтаряме едни и същи грешки.

Започването на нова връзка и намирането на нова любов може да бъде изключително пълноценно преживяване. Но също така трябва да знаете как да изградите тази връзка, ако искате да сте сигурни, че няма да бъдете наранени. Затова е добре да знаем кои са трите най-чести грешки, които хората допускат, когато се влюбят и как да ги избягват.

1. Те ​​не знаят как да управляват доверието

Източник: iStock/Getty Images

Управлението на всяка междуличностна връзка е сложно. Когато тази връзка е романтична, тя става още по-сложна. И това е най-вече защото хората не знаят как да управляват доверието в една връзка. Понякога хората са твърде доверчиви. В други случаи имат малко или никакво доверие. Ако не намерите начин да управлявате собствената си увереност, няма да имате добра основа за нова връзка.

Когато хората имат проблем с доверието, това вероятно е защото са имали негативни преживявания в миналото. Ако бившият партньор е бил буен, ако е лъгал и изневерявал, нормално е да не е лесно да се довериш на някой нов. Но проблемите с доверието могат да бъдат и резултат от травма в детството. Хората, чиито родители не са общували помежду си или са били строги, също няма да се доверят лесно на другите.

Разбираемо е, че ще искате да опознаете човека добре, преди да започнете да му се доверявате. Но ако имате неразрешени проблеми с доверието, това не помага нито на вас, нито на партньора ви. Вашият партньор трябва да е там, за да ви помогне да се справите с тези проблеми, но той не носи отговорност да се справя с вашите проблеми с доверието. Ако не разрешите този проблем, ще прогоните партньора си.

Някои хора са лековерни по природа и това може да бъде вредно. Винаги, когато започвате нова връзка, трябва да сте малко внимателни.

Дори ако потенциалният партньор изглежда като най-фантастичния човек, връзката може да не се получи. Но когато хората се влюбят, те могат да бъдат заслепени и да пренебрегнат предупредителните знаци. Не забравяйте, че отнема време, за да опознаете някого. Това, че харесвате даден човек, не означава, че трябва да му дадете цялото си доверие.

Прекаленото доверие на някого може да има обратен ефект, защото няма да сте подготвени за потенциално предателство. Това обаче не означава, че не трябва да се доверявате на хората. Трябва да сте търпеливи и да сте сигурни, че познавате някого, преди да му дадете цялото си доверие. Трябва да научите, че хората трябва да спечелят доверието ви.

2. Не знаят как да поставят граници в нова връзка

Източник: iStock

Границите са потенциално най-важното нещо в една връзка. Без значение колко добре мислите, че се разбирате с някого, някои неща винаги ще ви карат да се чувствате неудобно. Точно както има правила в по-широкото общество, които гарантират безопасност, ние също трябва да имаме някои правила в романтичните връзки.

Освен това създава безопасна среда за комуникация и позволява на другите да знаят как се чувствате. Когато хората се влюбват, неща като границите на връзката са последното нещо, за което мислят. Когато си в рая и нещата вървят добре, вероятно не чувстваш нужда да говориш за правилата. И това е добре през първите няколко седмици от една връзка. Но ако никога не говорите за граници, връзката ви може да бъде застрашена.

Някои хора свързват нуждата от граници с токсични взаимоотношения. Но не е нужно да сте токсични, за да направите грешка и да нараните някого неволно. И точно това се опитват да избегнат ограниченията. Представете си, че езикът на любовта на партньора ви е физическото докосване, но вие имате проблем да бъдете докосвани през цялото време. Може би не ви харесва или имате някаква травма, свързана с докосването. Ако не общувате и изрично помолите партньора си да не го прави, няма начин той да разбере, че трябва да спре.

Или си представете, че партньорът ви харчи много пари, а вие сте по-скоро от хората, които обичат да спестяват. В такъв случай трябва да говорите колко харчите и защо, особено ако връзката стане сериозна. Ако се надявате да изградите живот с този човек, трябва да поговорите за това от какво се нуждае всеки от вас и как да го уважавате.

Всичко, което трябва да направите, за да създадете здрави граници, е да говорите за вашите нужди и желания във връзката. Говорете за вашите ценности и споделете възгледа си за живота. Говорете с какво можете да направите компромис и какви граници трябва да бъдат стриктно поставени.

Докато сте открити и честни един с друг, не би трябвало да имате проблем с налагането на здрави граници. И ако видите, че партньорът ви не е отворен към идеята за поставяне на граници, това е знак, че може да си губите времето.

3. Пренебрегват предупрежденията, когато се влюбят в човек, който не е за тях

Източник: iStock/Getty Images

Когато се влюбим, ние не просто се влюбваме в даден човек. Влюбваме се в идеята за този човек, в това какво може да бъде този човек. Хората правят това, защото се надяват да намерят любов като тази от приказката. Но поради това пренебрегваме възможните предупреждения, които трябва да ни отблъснат от този човек. С други думи, любовта може да ни заслепи и това може да бъде опасно.

Когато срещнете някого за първи път, има вероятност този човек да ви покаже само най-добрите си страни. Никой няма да ви каже за негативните си черти на първа среща. Но това не означава, че знаците не съществуват. Те може да са мили с вас, но злобни с другите . Това е нещо, което хората твърде често приемат, понякога дори идеализират.

Цялата тази идея „те са добри с мен и с никой друг, защото ме обичат“ може да ни създаде големи проблеми. Когато започнете да се влюбвате в някого, това не означава, че трябва да оправдавате всички действия на този човек. Трябва да държите очите си отворени и да отбележите наум деструктивното поведение, което този човек проявява. Още по-добре, трябва да я държите отговорна. Ако се страхувате  да започнете спор , това трябва да е знак, че връзката не е това, което трябва да бъде. Никога не трябва да се страхувате да говорите открито с партньора си за нещата, които ви притесняват.

8 вида любов според древните гърци

Никой не е съвършен и хората винаги могат да се учат и да растат. Но винаги трябва да водите здравословни разговори или в крайна сметка ще страдате. Също така е важно да говорите с другите за вашата връзка. Противно на общоприетото схващане, не е нужно да решавате всичките си проблеми сами. Вашите приятели и семейство могат да ви дадат по-обективна гледна точка и винаги трябва да цените техните съвети.

Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
<p>Кокаин за 1,5 млн. евро е открит в инвалидна количка на летището във Виена (СНИМКА)&nbsp;</p>

Кокаин за 1,5 млн. евро е открит в инвалидна количка на летището във Виена

Свят Преди 6 часа

По разпореждане на прокуратурата той е откаран в местен затвор

<p>Украйна отдаде почит на жертвите на варварската атака в Полтава (СНИМКИ)&nbsp;</p>

Сълзи, скръб, болка: Украйна отдаде почит на жертвите на варварската атака в Полтава

Свят Преди 7 часа

По време на службата прозвуча и сирена за въздушно нападение

Експлозия по време на химическо шоу в Дания, има ранени

Експлозия по време на химическо шоу в Дания, има ранени

Свят Преди 8 часа

Причината за експлозията не е известна веднага

<p>Къде е най-интензивен трафикът по граничните пунктове?</p>

Внимание! Интензивен трафик по границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

Свят Преди 9 часа

На границата с РСМ трафикът е нормален на всички гранични пунктове

<p>&quot;Това е&nbsp;дързък и смел ход от страна на украинците&quot; (ВИДЕО)</p>

Ръководителите на МИ-6 и ЦРУ: Нахлуването на Украйна в Русия е дързък и смел ход

Свят Преди 9 часа

ЦРУ все още няма категорични доказателства, че Китай изпраща оръжия на Русия, но има подозрения за това

<p>Почина бивш капитан на &quot;Ливърпул&quot; (СНИМКИ)</p>

Почина Рон Йейтс - легендарен капитан на "Ливърпул"

Свят Преди 9 часа

През последните години бившият футболист се бореше с болестта на Алцхаймер

Мечка нападна 64-годишен мъж в Хърватия

Мечка нападна 64-годишен мъж в Хърватия

Свят Преди 10 часа

Пострадалият е приет в болница в близкия град Госпич

Пожарът край Сандански е овладян

Пожарът край Сандански е овладян

България Преди 10 часа

Общо 14 горски служители се включиха в овладяването на огнената стихия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Отстранена е повреда, причинила смущения в железопътните услуги в Германия

Свят Преди 10 часа

Последните закъснения идват на фона на нарастващите критики срещу "Дойче Бан"

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

Експерт определи като "странно и необяснимо" решението на ЦИК за ДПС

България Преди 10 часа

"Очевидно решението беше продиктувано от напрежението пред комисията", каза Ваня Нушева

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

Областните председатели на БСП с позиция за сформирането на широка лява коалиция

България Преди 10 часа

"Коалицията може и трябва да бъде гарант за защита на социалните интереси на българските граждани", посочват оттам

<p>Украински &ldquo;драконови&rdquo; дронове обсипват с разтопен метал руски позиции&nbsp;</p>

Иновация на бойното поле: Украински “драконови” дронове обсипват с разтопен метал руски позиции

Свят Преди 11 часа

Службата на ООН за разоръжаване казва, че запалителните оръжия могат да причинят огромни разрушения и щети на околната среда

<p>Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали (СНИМКИ)</p>

Пешеходци в нарушение предизвикаха катастрофа, има пострадали

България Преди 11 часа

Причините за инцидента са в процес на уточняване

<p>Пеевски: Радев командва ЦИК и притиска партии</p>

Пеевски: Радев се намеси недопустимо в изборния процес, командва ЦИК и притиска партии

България Преди 12 часа

"В отчаянието и безпомощността си президентът разкри истинското си лице", заяви той

<p>Косово блокира част от границите си със Сърбия, ето защо</p>

След протести: Косово блокира част от границите си със Сърбия

Свят Преди 12 часа

На 6 септември десетки демонстранти в Сърбия блокираха двата гранични пункта, за да предотвратят влизането в Сърбия от Косово

<p>Супертайфунът &quot;Яги&quot; връхлетя Виетнам (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Отнесени кораби и изкоренени дървета: Супертайфунът "Яги" връхлетя Виетнам

Свят Преди 13 часа

Тайфунът достигна сушата в провинциите Хайфонг и Куанг Нин, като предизвика ветрове със скорост над 149 км/ч