Х ората с определени заболявания трябва да се откажат от малините, казва ендокринологът Виктория Елисеева.
Този плод е силен алерген, затова трябва да се внимава с консумацията му при малки деца и свръхчувствителни хора.
5 храни, подходящи за летните месеци
Освен това малините са съставен плод - всеки сегмент съдържа костилка, която може да раздразни лигавицата на стомаха. Затова пациентите с гастрит трябва да избягват консумацията им.
Всичко, от което имате нужда: Шоколадов мус с малини
Хората с нарушения в кръвосъсирването също трябва да бъдат внимателни, преди да родят дете или да се подложат на операция, тъй като малините съдържат разреждаща кръвта салицилова киселина.
Освен това, посочва диетологът, е важно да се помни, че малините увеличават изпотяването и имат диуретичен ефект.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!