А церолата е малък плод, който прилича на череша. Той се използва стотици години като лечебно растение в Латинска Америка, като най-голямото му предимство е високото съдържание на витамин С. Всъщност ацеролата съдържа в пъти повече витамин С от портокалите. Вижте повече във видеото от канала "Баба знае" на VBOX7.
Защо е полезно да пием вода с лимон всеки ден
Високото съдържание на витамин С подпомага образуването на колаген, който е важен за изграждането на здрава кожа.
Освен витамин С, плодът съдържа и голямо количество витамин А. Комбинацията от двата витамина стимулира производството на бели кръвни телца и оттам – имунната система.
Най-добрите храни за засилване на имунната система
Плодът съдържа много малко калории. Той ускорява метаболизма и намалява риска от затлъстяване. Също така облекчава подуването на корема, премахва спазми и помага при други стомашно-чревни проблеми.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!