П иле тика масала е напълно непознато в Индия. То е създадено във Великобритания.
Много британци дори биха казали, че това е тяхното национално ястие – дори поставяйки го над традиционния "fish and chips" (риба и пържени картофи).
Следващата рецепта е за четири порции.
Мариновано пиле - 400 ГР
Джинджифил - 20 ГР
Мариновайте месото през нощта в мляко, заедно с чесън и грам масала (сбор от подправки).
Лук - 1 Глава
Чесън - 3 Скилидки
Куркума - ¼ Чаена лъжица
Чили на прах - ¾ Чаена лъжица
Гарам масала - ¾ Чаена лъжица
Сол
Домати от консерва - 500 гр.
Бадеми - 40 гр.
Кориандър - 40 гр.
Варете за 30 минути
Сметана 30 мл.
Масло - 20 гр.
Грилован карфиол - ¼ глава
Спанак
Бадеми.
Още интересни видеа вижте в канала на Vbox7 Try This
Свински гърди със салата от миди, рецепта от Франция
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!