К ушари е може би най-популярната улична храна в столицата на Египет Кайро. Това национално ястие се приготвя от нахут, тестени изделия, леща, ориз и доматен сос.
Вижте как можете да си приготвите това изкушение у дома. Тази рецепта е за четири порции.
Продукти:
Лук – 1 глава
Чесън – 5 скилидки
Сготвен ориз „Басмати” – 150 грама (при сухо тегло)
Сварени макарони – 190 грама (при сухо тегло)
Сварена леща белуга (черна леща) – 80 грама (при сухо тегло)
Консервирани домати – 540 грама
Кимионови семена – ¾ супена лъжица
Черен пипер – ¾ супена лъжица
Хариса на прах – 34 супена лъжица
Овкусете със сол.
Добавете бял винен оцет – 2 супени лъжици и оставете на котлона да къкри за 20-30 минути. Добавете 3 глави лук, захар на вкус, 240 грама нахут и счукан шам-фъстък.
Да ви е сладко!
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!