Х апва ви се нещо сладко с кафето? Но нямате сили и желание да приготвяте сложни рецепти? Тогава вижте как бързо и лесно може да си направите захаросани бадеми.
Как да приготвите това неустоимо "Червено кадифе"
Необходимите ви продукти са:
- 200 г захар
- 100 г вода
- 1 пакетче ванилова захар
- 200 г сурови белени бадеми
Коя е Павлова и защо кръстиха торта на нея?
Начин на приготвяне:
Сипете водата и захарта в тенджерка и поставете на умерен огън. Добавете ваниловата захар, като разбърквате. Продължете да разбърквате докато сместа заври и захарта се разтопи.
Джон Бон Джоуви готви за бедни в своята „Кухня за душата“
Добавете бадемите и продължете да разбърквате докато водата се изпари, а захарта се превърне в карамел с тъмнозлатист цвят и започне леко да се втвърдява.
Дръпнете от огъня и изсипете карамелизираните бадеми на един слой върху лист пергаментова хартия. След като изстинат, ги пресипете в купичка и поднесете към кафето.
За още подобни рецепти последвайте канала на "24 Kitchen" във Vbox7.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!