Ш околад, мляко, яйца и масло – торта, направена с тези продукти, няма как да не е вкусна, но ако трябва да се придържате към строгите правила на веганите, задачата се усложнява значително.
За щастие кулинарите от „Бон апети“ вече са намерили решение.
Вижте нужните съставки за него:
300 г сурово кашу
200 г фурми
50 г кокосово масло
50 мл кокосово мляко
2 банана
1/2 шушулка ванилия
за плодовия пласт:
200 мл кокосово мляко
100 г замразени боровинки
100 г замразени ягоди
50 г фурми
1 банан
пресни ягоди за поднасяне
Начин на приготвяне:
Кашуто се накисва във вода за една нощ, след което се отцежда и се измива. Смила се заедно с кокосовото мляко.
Бананите, фурмите и разтопеното кокосово масло се смилат. Смесват се с кашуто. Ароматизира се със семенцата от ванилията.
Сместа се сипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене. Замразява се за 2–3 часа.
Боровинките, ягодите, бананите и фурмите се смилат с кокосовото мляко.
Изсипват се върху замръзналата основа и сеприбира във фризер за поне 3 часа.
Тортата се гарнира с пресни ягоди.
Вижте още сладки предложения:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!