Д ните стават все по-горещи и основният продукт, който толкова силно искате да видите в хладилника, се превърна в сладолед.
Предлагаме да си направите сами разхлаждащо лакомство, като използвате някоя от тези три прости рецепти.
Италиански сладолед Gelato
Продукти:
Мляко - 550 мл.
Мляко на прах - 60 гр.
Захар - 85гр.
Екстракт от ванилия - 2 ч.л.
Яйчни жълтъци - 4 бр.
Приготвяне:
- Комбинирайте двата вида мляко, 2 супени лъжици захар и половината ванилов екстракт в тенджера. След като заври, загрейте на слаб огън за 5 минути.
- Разбийте с миксер жълтъците с останалата захар и ваниловия екстракт на много светла, въздушна маса.
- На тънка струя, без да изключвате миксера, налейте млякото в жълтъците. Върнете в тигана.
- Загрейте сметаната при непрекъснато бъркане на слаб огън до сгъстяване. Изсипва се в студена купа.
- Когато кремът се охлади до стайна температура, го поставете във фризера за поне 3 часа. Разбийте на всеки 30 минути с миксер или бъркалка.
Бананов сладолед
Продукти:
Банан - 1 бр.
Мляко - 300 мл.
По желание можете да добавите сироп, шоколад, горски плодове и др. ⠀
Приготвяне:
- Нарежете бананите на филийки и ги сложете в плик във фризера. Бананите в чантата трябва да бъдат подредени възможно най-внимателно, така че да влизат в контакт един с друг възможно най-малко.
- Разбийте замразените банани в блендер с млякото.
- Сладоледът може да се консумира веднага или да се замрази за малко по-дълго. Декорирайте по желание.
Ягодов шоколадов сладолед
Продукти:
Ягоди - 300гр.
сметана 33% - 300 мл.
Кондензирано мляко - 250 гр.
Какао на прах - 3 супени лъжици. л.
Черен шоколад - 30 гр.
Сол - щипка
Приготвяне:
- Пюрирайте ягодите в блендер. Изсипете го в тенджера и гответе на слаб огън за 4-5 минути, докато се сгъсти, охладете напълно.
- Охладената сметана разбийте с миксер на гъста пяна. Добавете кондензираното мляко, какаото и ягодовото пюре, разбийте отново.
- Шоколадът се нарязва на ситно и се добавя към останалите съставки заедно със солта, разбърква се.
- Поставете сместа в съд и покрийте с капак. Поставете във фризера за 6-8 часа.
Не пропускайте най-важните новини - последвайте ни в Google News Showcase
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!