Х раненето играе важна роля, за да поддържаме тялото си здраво. Освен това някои храни също могат да повлияят на мозъка.
Консултантът и треньор Емили Макдоналд предупреждава, че определени храни могат да състарят мозъка ни. Известно е, че това са преработени храни. Те причиняват мъгла в главата и ни карат да забравяме.
Хранителните разстройства: Кои са те, защо се появяват и как да се справим
Преработените храни включват зърнена закуска, сирене, хляб, леки закуски (пайове, кифлички, чипс, торти), месни продукти (колбаси, шунка, салам, бекон, пастет), печени в микровълнова печка или готови ястия, торти и бисквити.
По-ранни изследвания свързват консумацията на ултрапреработени храни с рак, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и други здравословни проблеми.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!