Т абуле е ливанско национално ястие. Представлява салата с магданоз, зелен лук, мента и булгур.
Табуле може да се яде като основно ястие с хляб или като предястие. Това разказват Vbox7 и "Дойче веле" в канала Try This.
Следващата рецепта е за четири порции.
МАГДАНОЗ - 400 гр.
ЗЕЛЕН ЛУК - 40 гр.
МЕНТА - 50 гр.
ДОМАТИ - 400 гр.
ЛУК - 50 гр.
БУЛГУР - 30 гр.
ВОДА - 5 супени лъжици
ЧЕРЕН ПИПЕР
СОЛ
ЗЕХТИН - 150 мл.
ЛИМОНОВ СОК - 100 мл.
Taboulé. pic.twitter.com/PG9dXZ2HmN
— Hermes Murasaki (@hermes_murasaki) May 4, 2020
Как да си приготвите ястието, ще разберете във видеото горе.
За още интересни идеи за готвене - разгледайте канала на DW - Try this.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!