Ш околадовите изделия не трябва да се държат в хладилник особено когато времето навън е топло.
Това съветва експертът и собственик на онлайн магазин за продажба на шоколад - Chocolate Bar, Люк Оуен Смит.
По думите му, този любим на мнозина сладък продукт се втвърдява в хладилника и губи част от вкусовите си качества.
"Ниските температури променят вкуса на шоколада. Охлаждането на шоколада в хладилника, го прави "тъп", смята Смит.
Къде уволняват, ако изядеш шоколада на колегата
Учени откриха нови полезни свойства на шоколада
За препоръчване е сладкото изкушение да се съхранява на хладно, сухо и тъмно място.
"15 градуса по Целзий е перфектната температура за шоколада", съветва още експертът.
"Може да поставите шоколада в хладилника само ако стайната температура в дома ви е твърде висока, например 28 градуса", добавя той. За да се запази вкуса на шоколада, преди това го затворете в метална кутия.
Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура.
Крие ли риск за здравето течният шоколад "Нутела"
Доказано е - шоколад на закуска за слабеене и здраве
Друга причина е, че шоколадът абсорбира миризмите, така че има риск, когато след това го похапвате, да усещате мириса на останалата храна в хладилника ви.
Във видеото горе разберете няколко любопитни факта за сладкото изкушение.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!