З амисляли ли сте се за колко време храносмилателната ни система обработва дадена храна?
Защо понякога се чувстваме по-тежко след хранене, а друг път - огладняваме скоро след като сме хапнали?
Тялото ни се "справя" за различно време с различните видове храни - зависи дали са обработени, или не.
ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ТЯЛОТО НИ ОБРАБОТВА ДАДЕНИ ХРАНИ - СНИМКИ
Месо
Пилешкото месо отнема най-малко време - до два часа.
Телешкото е повече - около три. Агнешкото отнема около четири, а най-трудно се смила свинското, то отнема над пет.
Храните, които предотвратяват връщането на килограмите след диета
Кои са основните признаци на непоностимост към глутена
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!