А мерикански учени от университета на Северна Дакота установиха, че съединения в крушите са ефективни в борбата със стомашни заболявания, предизвиквани от бактерията Хеликобактер пилори, след ферментация.
Какво да хапваме, за да стареем слаби
Учените са работили със сортовете Бартлет и Старкримсон.
Те установиха, че благодарение на съдържащите се в тях феноли и антиоксиданти, крушите забавят действието на ферментите, участвали в метаболизма на глюкозата и нишестето.
Крушите са богати на целулоза, витамин С и калий. В една круша има 100 калории.
Колко точно изглеждат 200 калории в чиния (снимки)
За да бъде полезна обаче, крушата трябва да се консумира цяла, без да се обелва, тъй като кожата й съдържа 3-4 пъти повече фитонутриенти от вътрешността. В нея се намират около половината от фибрите на плода.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!