У чени съветват да слагаме повече олио или зехтин в салатата, защото така витамините се усвояват по-добре, съобщи Интернешънъл бизнес таймс.
Ефектът може да се постигне и с други източници на мазнини, като ядки и сирене.
Оптималното количество е 32 гр мазнина, което е равно на две супени лъжици.
Защо трябва да похапваме туршии
Във видеото горе вижте няколко чудесни храни за отличници
Мазнините подобряват усвояването на осем полезни съставки, сред които витамините А, Е и К, които предпазват от рак и подобряват зрението.
При двойно количество мазнина се удвоява и усвояването на витамини.
Лесен хранителен режим за здраве и добра форма
Според предишни изследвания олиото подобрява усвояването на ликопена от доматите и бета-каротина от морковите.
Изследването за усвояването на хранителните съставки е извършено от учени от университета на Айова.
9 храни с мазнини, които са подходящи за диета
Те са работили с 12 жени, като са им давали салати с 0, 2, 4, 8 или 32 гр соево олио, добавено към соса.
Максимално усвояване на полезните съставки имало при 32 гр мазнина.
Вижте и кои са храните, които забавят стареенето
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!