Още по темата

Гримът се използва от хилядолетия за подчертаване на красотата, отбелязване на традиции от различни народи, а днес вече е приеман и под формата на изкуство, но има няколко тренда от 2016 г., които уж се появиха като инструмент за разкрасяване, но сякаш нещата излязоха извън контрол.

Тенденции, които трябва да се забранят със закон - вижте ги в нашата галерия

И ако можем да използваме една дума, то със сигурност тя би била „прекалено“.

Във всеки един смисъл. Повече за тези тенденции и защо „трябва да ги забранят със закон“ научаваме в новото видео от канала Natali's Beauty във Vbox7.com

Контуриране чрез напластяване на продукти
През 2016 г. eдна от водещите тенденции продължи да бъде контурирането – една чудесна техника за леки корекции на чертите на лицето, придаване на дълбочина, но нещата излязоха извън контрол – особено в „Инстаграм“.

 

Farklı kontür uygulamaları :) Huzurlu günler! #birkadınınseyirdefteri #instablog #instablogger #turkblogger #turkbloggerlartakiplesiyor #kontür #konturpaleti #contour #blogger #makyajblogu #makyaj #fondoten #kapatıcı #concealer

A post shared by Seyir Defterim (@birkadininseyirdefteri) на

Различни момичета показваха как поставят първо крем, после основа за грим, после супер покривен фон дьо тен, после рисуват лицата си в странни форми с всякакви кремообразни продукти, преливат с бюти блендер, напоен с фиксатор за грим, после поставят пудра, после прахообразни контури и... в края на краищата пред камера и с подходящото осветление кожата им изглежда нереално порцеланова, но в действителност това е толкова, толкова изкуствен, тежък, напластен грим, че самият му смисъл, а именно – да подчертае красотата, се губи изцяло.

И още - не правете това вкъщи! Изкуствен тен и увиснали мигли

Преди и след: Магията на грима и как променя жената

Да „сготвиш“ под очите си
Втората тенденция е с т.нар. „бейкинг“. Или поставяне на тонове трансперантна пудра под очите и къде ли още не, за да остане коректорът си на мястото в продължение на часове.

 

When your trying to be trendy but have no idea what your doing... 😬 #2017 #vsco #vscocam #snapseed #makeupbaking

A post shared by Krissy (@empires_of_clay) на

В повечето случаи обаче пудрата изсушава кожата под очите видимо много, а ако не е подбрана правилно, изглежда като брашно на всяка снимка със светкавица. Да не говорим, че това е излишна техника за ежедневието.

Да блеснеш като „коледно дръвче“, но не през декември
Хайлайтърът се превърна в един от най-любимите продукти на дамите и има защо – мъничко количество, поставено по най-изпъкналите части на лицето, може да събере всички слънчеви лъчи и да озари красивите скули, носле, брадичка.

Някои обаче прекалиха – кремообразен хайлайтър, след това отгоре хайлайтър поставен с навлажнена с фиксатор за грим четка, а след това още малко хайлайтър, който да „улавя светлината“ - тези неестествени отблясъци всъщност никак не са естетически и този глад за „блясък“ и „сияние“ е супер нездравословен, защото превръща тези, които прекаляват, по-скоро в светещи коледни дръвчета извън сезона им, отколкото да подчертаят истинската им красота.

И още - за веждите като детски ваденки и свръхизрисуването на устните - вижте в клипа горе.